Eestlaste arendatud migreeniäpp on peagi spetsialistidele meditsiiniseadmena saadaval

PM Tervis
Copy
Eestlaste arendatud migreeniäpp.
Eestlaste arendatud migreeniäpp. Foto: Migrevention

Praeguseks juba ligikaudu 4000 kasutajaga migreenirakendust välja arendav Eesti tervishoiutehnoloogia ettevõte Migrevention on maailma esimene terviklikult digitaalne peavalukliinik. Eestis on migreeni all kannatavaid inimesi umbes 200 000 ehk pea iga viies, ning maailmas puutub sellega kokku enam kui 1 miljard inimest. Sõltuvalt riigist pääseb peavalukliinikutesse tõenduspõhisele ravile vaid 1-4 protsenti. 

Eelmise aasta märtsikuust on osa Migreventioni digitaalse peavalukliiniku lahendusest kasutajatele kättesaadav rakendustepoodides. Migreventioni digitaalne peavalupäevik aitab parandada nii migreeni käes vaevlevate inimeste elukvaliteeti kui ka ravivõimaluste kättesaadavust ja kiirust. Kasutaja saab mugavalt märkida üles migreenihood, manustatud ravimid, võimalikud hoo vallandajad ja muud tegurid, mis valu suurendavad või vähendavad. Oma andmeid on võimalik lihtsalt ja turvaliselt jagada spetsialistiga. Hiljuti alustas Migrevention rakenduse kaudu peavalupatsientide nõustamistamisteenuse vahendamist.

Alates maist 2022 on Migrevention tarkvaraliste meditsiiniseadmete tootja. Koos patsientidele suunatud digitaalse peavalupäevikuga käivitatakse uus tervishoiuteenuse osutajatele suunatud lahendus. Mõlemad Migreventioni tarkvaralised klass I meditsiiniseadmed on lähiajal turule tulemas.

Migreventioni tegevjuhi Katrina Laks.
Migreventioni tegevjuhi Katrina Laks. Foto: Migrevention

Migreventioni tegevjuhi Katrina Laksi sõnul on regulatiivsete nõudmiste täitmine oluline samm ettevõtte arengus: «Oleme 2020. aasta märtsist teadnud, et meie arendatav toode on meditsiiniseade ja peab vastama Euroopas üldtunnustatud nõuetele. Oleme kogu meeskonnaga selle nimel palju vaeva näinud. Me näeme, et tervishoiu tulevik on patsiendikeskne ja kättesaadav tootedisain, mida kasutatakse haiguste ennetamiseks, diagnoosimiseks, jälgimiseks ja ravimiseks. Migreventioni lahendused võimaldavad oluliselt lihtsustada peavaluspetsialistide tööd ning muuta ravi suuremale hulgale inimestele kättesaadavaks.»

Migrevention on Eesti meditsiinitehnoloogia ettevõte, asutatud 2020. aastal peavalu patsientide ja spetsialistide poolt ning on Eesti digiravimitootjate liidu üks asutajaliikmetest. Migreventioni kiiret arengut on toetanud investorid, Health Founders, Tartu Biotehnoloogia Park ja Connected Health Cluster.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles