Haigekassa: reisides tuleb kaasa võtta Euroopa ravikindlustuskaart

PM Tervis
Copy
Reisile minnes tasub Euroopa ravikindlustuskaart alati igaks juhuks kaasa võtta.
Reisile minnes tasub Euroopa ravikindlustuskaart alati igaks juhuks kaasa võtta. Foto: Peeter Langovits

Puhkusteperiood algab ning haigekassa tuletab meelde, et haigekassas kindlustatu saab vajaminevat arstiabi ka ajutiselt mõnes teises Euroopa liikmesriigis viibides. Selleks tuleks reisile minnes kaasa võtta isiklik Euroopa ravikindlustuskaart.

Haigekassa klienditeeninduse osakonna juhi Maris Liitmäe sõnul on nüüd just õige aeg kontrollida Euroopa ravikindlustuskaardi (ERK) olemasolu ja kehtivust. «Viimase kahe aasta jooksul reisiti vähem kui tavaliselt, kuid nüüd on reisipiirangute lõdvenemine kindlasti pannud paljusid inimesi mõtlema ka välisriigis puhkamise peale,» selgitas Liitmäe. «Et vajadusel teises Euroopa riigis arstiabi saada, tuleks enne reisile minekut kindlasti üle kontrollida, kas ERK on alles ning kehtiv,» lisas ta.

Oluline on teada, et kuna Euroopa ravikindlustuskaart ei kata kõiki vajamineva arstiabiga kaasnevaid kulutusi, on reisides soovitus teha erakindlustus. Näiteks ei kata ERK raviasutuse visiiditasusid ja voodipäevatasu, lähedaste majutamist, tõlketeenust või haige transporti tagasi Eestisse.

Tasub ka meeles hoida, et Euroopa ravikindlustuskaardi alusel saab arstiabi vaid riiklikes raviasutustes ning kaart ei kata erahaiglas tekkinud kulutusi. Need kulud võivad aga ulatuda kümnetesse tuhandetesse eurodesse. Seetõttu soovitame enne reisile minekut alati sõlmida ka meditsiiniabi kaitsega reisikindlustus. Sõltuvalt kindlustusleppest katab erakindlustus üldjuhul ka need kulud, mida haigekassa ei kata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles