Jaapanis vahistati 342 000 eurot koroonaabi eksikombel saanud mees

Copy
Rahakott.
Rahakott. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jaapanlane, kes sai eksikombel 342 000 eurot Covid-19 abi, mängis raha internetis maha ja vahistati, teatas neljapäeval kohalik politsei.

Jaapani võimud on püüdnud raha 24-aastaselt mehelt meeleheitlikult tagasi saada, ehkki viimane ise tõotab, et maksab selle tagasi «kasvõi tükk tüki haaval».

Abu linnavõimude apsakas ja mehe suutmatus raha tagastada on põhjustanud Jaapanis skandaali; juhtumi keerdkäike lahatakse muu hulgas ka õhtustes jutusaadetes.

Mees sai 46,3 miljonit jeeni ehk 342 000 eurot koroonaabi läinud kuul ametnikelt, kes korraldasid makseid madala sissetulekuga ja pandeemiast kannatada saanud elanikele.

Et külaskäigud, telefonikõned ja kirjad ei veennud meest raha tagasi andma, esitati tema vastu läinud nädalal kohtuhagi.

Yamaguchi prefektuuri politsei teatel on isik nüüdseks vahistatud ja teda kahtlustatakse arvutipettuse seaduste rikkumises.

Mees rääkis politseile, et mängis süllekukkunud raha veebikasiinodes maha. Kahtluste kohaselt kandis ta aga osa rahast teisele kontole, ehkki teadis, et see on vale.

Abu linnapea Norihiko Hanada ütles neljapäeval ajakirjanikele, et vahistamine «märgib sammu tõe poole».

«Ma üldse ei usu seda (et ta kogu raha ära kulutas) ja arvan, et see (raha) võib kusagil olla,» lausus linnapea.

Ta lisas, et tema töötajad on avalikkuse kurjadest kirjadest ja kõnedest kurnatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles