Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Vähem soola - madalam vererõhk (1)

Copy
Artikli foto
Foto: Foto Mikhail Nilov, Pexels

Kuidas teha nii, et soola hulk toidus väheneks?

Nädalavahetusel toimunud Euroopa Kardioloogide Seltsi teaduskongressil Madridis esitleti uuringut, mis näitab, et toidu soolasisaldust saab vähendada ilma, et maitseelamused kannatada saaks.

"Üks peamisi takistusi madala soolasisaldusega dieedist kinnipidamisel on see, et inimestele ei meeldi maitse, kuid vähesed uuringud on seda probleemi käsitlenud," ütles uuringu autor, Kentucky ülikooli professor Misook Chung. "Meie pilootuuring kõrge vererõhuga patsientidel näitab, et maitsetaju on võimalik muuta ja õppida nautima ka vähem soola sisaldavat toitu."

Tagasi üles