David Vseviov: arsti juurde tullakse realiseerima mütoloogilist unistust – igavest elu

PM Tervis
Copy
Ajaloolane ja õppejõud David Vseviov.
Ajaloolane ja õppejõud David Vseviov. Foto: Madis Veltman

Kuna patsient tuleb arsti juurde realiseerima oma mütoloogilist unistust igavese elu järele, muudab see arsti ja patsiendi suhte erakordselt keeruliseks, tõdes ajaloolane David Vseviov perearstide tervisefoorumil Tartus.

Vseviov rääkis, et arstid on kõige traagilisema elukutse esindajad, sest peavad täitma lootusetut ülesannet, vahendab Med24.

«Teie juurde tullakse realiseerima unistust, mis on realiseerimatu – igavest elu. See muudab arsti-patsiendi suhte erakordselt keeruliseks. See on ainulaadne ootus ja suhe, ja selle suhte kandmine nõuab sügavat kummardust teie kõigi ees. See ei ole lihtne.»

Sarnane mütoloogiline unistus on Vseviovi sõnul ka igavene noorus, mida saab osta kaubanduskeskuste ilumaailmadest. «Kas mõni normaalne inimene ostab ühe purgi mingit želeed 400 euro eest? Ei osta. Aga mida me tegelikult ostame? Etiketilt võime lugeda, et kui teie panete seda peale, siis ei teki teil iialgi kortse. Ja kui mina panen peale, kaovad kortsud ära. Milline on siis unistus? Igavene noorus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles