Shanghai leevendab koroonapiiranguid

Copy
Positiivne koroonatest.
Positiivne koroonatest. Foto: Dmitri Kotjuh

Hiina suurlinn Shanghai asus kolmapäeval naasma tavaelu juurde ja leevendab kaks kuud kestnud sulgemismeetmete järel paljusid Covid-19 piiranguid.

25 miljoni elanikuga hiiglaslik ärilinn hakkas osati lukku minema märtsi lõpus, kui koroonaviiruse omikrontüvi Hiinas pahandust tegi. Selle järel pidid inimesed kodudesse jääma ja kannatada sai Hiina majandus.

Ehkki mõned reeglid on järk-järgult maha võetud juba paari viimase nädala jooksul, lubavad võimud suure leevendusena alates kolmapäevast madala riskitasemega piirkondade elanikel linnas vabalt liikuda.

Kolmapäeva hommikul tunglesid inimesed üle hulga aja metroojaamades ja büroohoonetes, skaneerides QR-koode, mis kinnitavad, et nad on viirusevabad.

Shanghai aselinnapea Zong Ming kinnitas teisipäeval ajakirjanikele, et meetmete leevendamisest saab osa umbes 22 miljonit inimest. Ta lisas, et kaubanduskeskused, esmatarbekauplused, apteegid ja ilusalongid saavad töötada 75-protsendilise võimsusega, samal ajal kui pargid ja muud looduskaunid kohad avatakse järk-järgult.

Kinod ja spordisaalid jäävad aga suletuks ning alates märtsi keskpaigast suletud koolide taasavamine toimub aegamisi.

Transpordiametnikud kinnitasid, et ka autobussid, metroo ja praamid hakkavad tavapäraselt liikuma.

Linnavõimud märgivad, et kolmapäeval jäi lukustusmeede veel kehtima pisut enam kui poole miljoni elaniku jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles