Vaktsiinikindlustuse fondist pole ühtegi väljamakset määratud, taotlejaid on 646

PM Tervis
Copy
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine.
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine. Foto: Marko Saarm

Alates 1. maist käivitus Eestis vaktsiinikindlustus. 31. mai seisuga oli raske tervisekahju hüvitise saamiseks haigekassale taotluse esitanud 646 inimest. 31 neist on saanud vastuse, et taotlus on jäetud rahuldamata.

Vaktsiinikahju hüvitis on ühekordne väljamakstav tulumaksuvaba hüvitis inimesele, kellel on Covid-19 vastase vaktsineerimise tagajärjel tekkinud raske tervisekahjustus. Kahjustus peab olema kestnud vähemalt neli kuud või lõppenud inimese surmaga ning tervisehäire peab olema arsti poolt dokumenteeritud. Tervisekahju seost vaktsiiniga hindab ravimiamet. Vaktsiinikahju menetlus võib kokku võtta kuni 150 päeva.

Kõige suurem osa taotlustest on jõudnud haigekassani patsiendiportaali www.digilugu.ee vahendusel. Haigekassa soovitab nii patsiendiportaali, e-maili kui ka kirja teel taotluse esitajatel jälgida, et kõik vajalikud andmeväljad saaksid täidetud, küsimused vastatud ja nõutud dokumendid lisatud. Oluline punkt taotluses on näiteks nii haigekassale kui ka ravimiametile nõusoleku andmine taotleja terviseandmete nägemiseks. Ilma selleta on taotluse menetlus keerulisem ning inimene peab kõik vajalikud terviseandmed ise koos taotlusega esitama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles