Pardirallil koguti 376 578 eurot

PM Tervis
Copy
President Alar Karis aitas pardid vette.
President Alar Karis aitas pardid vette. Foto: Annika Metsla
Lastekaitsepäeval, 1. juunil ETV otse-saatena toimunud Pardiralli kogus vähihaigete laste ja nende vanemate toetuseks 376 579 eurot. Pardinumbrite soetamisega annetasid eraisikud ja ettevõtted 241 670 eurot. 122 460 eurot lisandus telefoniannetustega ning hulk inimesi tegi lisaks pangaülekande Eesti vähihaigete laste vanemate liidule.
Pardiralli on Eesti vähihaigete laste vanemate liidu algatatud vannipartide võiduujumine, mille eesmärgiks on tõsta teadlikkust vähihaigete laste ja nende vanemate olukorrast ja kutsuda inimesi ning ettevõtteid neid toetama. Kokku astus juba üheksandal Pardirallil esikoha nimel heitlusse 16 000 parti.
Väikesed abistajad Pardirallil.
Väikesed abistajad Pardirallil. Foto: Annika Metsla

«Viimased kolm aastat on olnud äärmiselt keerulised. Kuid hoolimata sellest, kas maailmas on tervishoiukriis või Euroopas toimub võitlus vabaduse eest, haigestub Eestis vähki umbes 50 last aastas,» ütles Eesti vähihaigete laste vanemate liidu juht Kaili Semm. «Perede jaoks, kes on saanud vähidiagnoosi, toob iga uus päev uue võitluse. Raha, mida kogume vähihaigete laste ja nende vanemate jaoks, annab võimalusi ja toetab nende tervemist. Alles möödunud nädalal otsustas Liit 500 000 euro eraldamise väikese poisi raviks Soomes, mida täna muudest vahenditest ei ole võimalik rahastada. Tänu headele Pardiralli annetajatele ja sõpradele saame selliseid võimalusi ja lootust tervenemiseks üheskoos luua,» lisas Semm.

Liidu 30. sünnipäeval, 16. aprillil teavitati avalikkust, et üheksas Pardiralli toimub lastekaitsepäeval, 1. juunil ning sponsor-sõpra hakkas otsima rekordiline arv part-sportlasi – 16 000. «Me oleme kogu Pardiralli meeskonnaga südamest liigutatud sellest heatahtlikkusest, mida Pardirallile eelnenud pooleteise kuu jooksul kogesime,» tänas Semm kõiki Pardirallit toetanud inimesi ja ettevõtteid.
Olgugi, et Pardiralli on tänaseks lõppenud, jäävad pardiralli.ee lehel olevad annetustelefonid jätkuvalt avatuks ja iga soovija saab oma annetuse teele panna.
900 21 50- annetuse suurus 5€
900 21 10- annetuse suurus 10 €
900 21 25- annetuse suurus 25 €

Pardirallile tuldi ettevalmistunult.

Annika Metsla

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles