Koroonakonverentsil arutati vaktsineerimata inimestele kahekordse voodipäevatasu kehtestamist (1)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Mihkel Maripuu

Kehtestada tuleks topelttasu voodipäeva eest neile, kes on vaktsineerimata, leidis Lõuna-Eesti haigla juht Arvi Vask terviseameti ja Tartu Ülikooli korraldatud koroonakonverentsil, vahendab Med24.

Arvi Vask ütles, et kui voodipäevatasu on 10 eurot, siis vaktsineerimata inimestel võiks see olla 20 või 30 eurot päevas. «Inimene on jätnud oma ülesande täitmata. Miks ei võiks tema omavastutust tõsta?» küsis Vask.

«Poliitikud ei taha selle küsimusega enne valimisi muidugi tegeleda. Mina pole poliitik ja võin selle välja öelda. Pean seda igati õigeks. Lõpuks tuleb ära lõpetada see õpitud abituse süvendamine süsteemis, sest see ühel hetkel annab meile nagunii tagasilöögi,» rääkis Vask.

Maris Jesse, endine sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler, märkis, et kõrgemal voodipäevatasul võib olla varjukülg.

«Kas ravi osaliselt tasuliseks tegemine inimesele ei pane teda näiteks viivitama ravile pöördumisega? Ta teab, et teda ootab mingisugune raviarve, ja ta ei lähegi enam ravile. Ja siis ta jõuab sinna täiesti raskes seisus. Intensiivravi eest aga voodipäeva tasu ei saagi võtta. Seega võime tasu teha, aga see ei kohaldu kõige raskematele haigetele.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles