Uutes rattaparkides saab lihvida oma sõiduoskusi

PM Tervis
Copy
Rattaõpperaja avamine SK Nord spordikooli juures.
Rattaõpperaja avamine SK Nord spordikooli juures. Foto: Eesti Terviserajad

Eesti Terviseradade ääres on avatud kolm uut rattaparki, kus nii lapsed kui ka täiskasvanud saavad oma rattasõidu oskusi parandada. Uued rattapargid asuvad Tartus Tähtvere spordikeskuse kõrval, Tallinnas Sütiste terviseraja ääres SK Nordi spordikooli juures ning Hiiumaal Paluküla terviserajal.

Reedel avati Tartus Tähtvere terviserajal Velomaster ratta-õpperada, mis sobib kasutamiseks nii linna-, BMX- ja maastikuratastega. Rajal saab läbi proovida mitmeid enamlevinud olukordi, millega lapse-noored võivad nii linnatänavatel või maastikul sõites kokku puutuda, ning õppida turvalises keskkonnas nendega toime tulema. Rajal on ka juhised ohutu rattasõidu kohta. Tartu Tähtvere pargile sarnane õpperada avati nädala eest ka Tallinnas Sütiste terviseraja läheduses Spordiklubi Nord kõrval.

Hiiumaal Paluküla terviseradadel valmis aga juba maikuus 300-meetrine sõidurada, kus saab omandada esimesed maastikusõiduoskused, ning 5,4 km single track maastikurattarada.

Eesti Terviserajad juhataja Assar Jõepera sõnul on sihtasutusel kavas ka edaspidi terviseradade juurde luua erinevaid õppelinnakuid ja atraktsioone, et pakkuda noorematele kui ka vanematele alternatiivseid liikumisvõimalusi ning propageerida ka turvalist liikumist.

Eesti Terviserajad SA asutasid 2005. aastal ettevõtted Merko Ehitus, Swedbank ja Eesti Energia. Tänaseks on Eesti Terviseradadest saanud üks suurimatest liikumisharrastuse mõjutajatest. Kokku on Eestis enam kui 1100 kilomeetrit aasta läbi kasutatavaid terviseradasid, mida külastatakse hinnanguliselt 6 miljonit korda aastas ning mida hooldab 200-liikmeline rajameistrite meeskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles