Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetab üle 260 tervishoiutöötaja

BNS
Copy
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
Tallinna Tervishoiu Kõrgkool Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetavad sel nädalal kokku 263 tervishoiutöötajat, kellest ligi kolmandik saavad õe diplomi.

Reedel kell 12 Alexela kontserdimajas algaval Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli pidulikul lõpuaktusel saavad diplomi 226 lõpetajat. Neljapäeval saavad lõputunnistuse Kohtla-Järve struktuuriüksuse 37 hooldustöötajat.

Ligi kolmandik Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetajatest ehk 70 lõpetajat saavad õe diplomi. «Meie õe õppekava lõpetajad on üha suurema väärtusega eelkõige meie oma riigis. 70 uut õde on saanud erilise ettevalmistuse, sest nende õppimise aega ilmestas paralleelselt erakorralisus praktikabaasides ja nende töökohtades, mis omakorda andis juurde uue ning seninägematu kogemuse nende tulevaseks tööks,» märkis Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õenduse õppetooli juhataja Kristi Puusepp.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli rektori Ülle Ernitsa sõnul on hea meel tõdeda, et kõrgkool saab järjepidevalt panustada Eesti tervishoiusüsteemi toimimisse. «Pandeemia aeg on näidanud, et tervishoiutöötajaid on Eestis liiga vähe. Tänases Eestis on oluline iga Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli lõpetaja. Eesti elanikkond vananeb ja tervishoiuteenuste vajadus kasvab. Enamik meie lõpetajaid juba töötab ning kõrgkool soovib oma vilistlastele tuult tiibadesse ja pehmet maandumist valitud erialal,» ütles rektor Ülle Ernits.

Tallinna Tervishoiu Kõrgkool on rahvusvaheliselt tunnustatud tervise ja heaolu valdkonnas koolitust pakkuv riiklik rakenduskõrgkool, mille missioon on koolitada innovaatiliselt ja kriitiliselt mõtlevaid tehnoloogiliste pädevustega tervisevaldkonna töötajaid. Kõrgkoolil on struktuuriüksus Kohtla-Järvel ning õppetöö toimub ka teistes regionaalsetes üksustes, näiteks Pärnus, Kuressaares, Haapsalus jm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles