NÄDALA PERSOON Kardioloog Margus Viigimaa: süda lubaks meil elada 120–130 aastat

Marilin Vikat
, vanemtoimetaja
Copy
Dr Margus Viigimaa unistuseks on veeta võimalikult ohtralt aega maakodus, kuhu ta plaanib rajada ka terviseraja.

 
Dr Margus Viigimaa unistuseks on veeta võimalikult ohtralt aega maakodus, kuhu ta plaanib rajada ka terviseraja.  Foto: Sander Ilvest

Lapsed silkavad haiglakoridore mööda isa juurde, palatis lamab äsja elu eest võidelnud noorepoolne mees, kelle edasist käekäiku raskendav infarkt võinuks jääda olemata – selliseid olukordi oli 90ndatel Eestis väga sagedasti. Kannatuste nägemine rusub ka arsti, nendib kardioloog professor Margus Viigimaa, kellest sai tõukejõud südame-veresoonkonnahaiguste ennetuse vallas.

Äsja ilmunud «Terve südame raamatu» autor Viigimaa (64) jagab eksperdinõu üle maailma, teeb teadustööd, korraldab suuri konverentse, ent leiab ikka aega patsientide vastuvõtmiseks. Empaatiavõime on võimas tegur, mis kannustab endast andma kõik, tõdeb arst.

«Päris palju on olnud minu vastuvõtule tulnud patsiente, kel on kaasas minu artiklite köidetud kogu, päris paks kohe – et on mu artikleid lugenud juba kaua aega. Viigimaa kogutud teosed. Olen imestanud, et neid nii palju on olnud, aga see kinnitab, et südametervisest kirjutamine on oluline tegevus,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles