Iraak kinnitas 13 koolerajuhtumit

PM Tervis
Copy
Koolera vibrioonid
Koolera vibrioonid Foto: Shutterstock

Iraagi koolerapuhangus on nakatunud 13 inimest, veel on analüüsimisel 56 juhtumit, mille puhul kahtlustatakse koolerat. Tervishoiuametnike sõnul on enamik nakatunuid pärit Põhja-Kurdistani piirkonnast. 

Sulaimaniyah provintsis on registreeritud kümme koolerajuhtumit, ütles autonoomse Kurdistani piirkonna tervishoiujuht Sabah Hawrami. Üks juhtum registreeriti Sulaimaniyahi naabruses Kirkuki provintsis, kaks aga lõunaosas Muthanna provintsis. Veel 56 kahtlustatavat juhtumit samast provintsist analüüsib pealinna Bagdadi kesklabor, mis on ainus asutus, mis suudab diagnoosi panna.

Surmajuhtumeid pole veel registreeritud, kirjutab Medical Xpress. 

«Viimase kuue päeva jooksul on Sulaimaniyah'i haiglates registreeritud ligikaudu 4000 kõhulahtisuse ja oksendamise juhtu,» ütles Hawrami pressikonverentsil. «Koolera on kohutav haigus, kuid seda saab kergesti ravida. Me võime päästa elusid mõne tunniga,» lisas ta. 

Viimased registreeritud koolera juhtumid Sulaimaniyah provintsis olid 2012. aastal. 

Koolera on äge kõhulahtisusega haigus, mis on ravitav antibiootikumide ja hüdratatsiooniga, kuid võib ilma arstiabita mõne tunni jooksul tappa. Seda põhjustab mikroob, mis levib enamasti halva kanalisatsiooni tõttu. Inimesed nakatuvad tavaliselt toidu või vee tarbimisel. Maailma Terviseorganisatsiooni andmetel on igal aastal maailmas 1,3–4 miljonit koolerajuhtu, mis põhjustab 21 000–143 000 surmajuhtumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles