ME SAAME HAKKAMA ⟩ Mida teha, kui kallim alkoholiga piiri ei pea (1)

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Alkoholi liigtarbimine on suur probleem ka lähedastele - sageli tunnevad nad enda süüdlasena.
Alkoholi liigtarbimine on suur probleem ka lähedastele - sageli tunnevad nad enda süüdlasena. Foto: Shutterstock

Sa kardad neid olukordi. Pidu, seltskond, melu… ja joogid. Ei pruugi olla suured õllevaadid või veinilaadungid, väikesegi napsi võimalus võib su närvid krussi keerata. Sa kardad, et kallimaga juhtub jälle see mis alati: ta joob liiga palju. Alguses on kõik justkui kontrolli all, aga korraga on kontroll läinud ja siis on sul piinlik.

Nii piinlik, et siis suudad sa mõelda vaid sellele, millise imenipiga ja väikestki väärikuseraasu säilitades kaaslane ürituselt minema manööverdada. Enamasti see ei õnnestu, aga eks sa püüad. Sa kardad neid olukordi ja sa oled neist kõigist nii ütlemata väsinud.

Ühel või teisel probleemsel moel alkoholi tarvitamisega kimpus inimeste puhul saadakse aru: see on tõsine asi, alkohol tekitab ju sõltuvust. Sellise inimese kõrval elava kaaslasega pole lugu aga sugugi parem. Ta võib tunda end hullu ja ebaadekvaatsena. Ühel hetkel suured lootused, sest lubatakse ju, et nüüd on liigne pits või pudel välistatud, enam ei jääda öö peale välja ja üks kord see kõik ju õnnestuski, kas mäletad?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles