EL soovitab eakatele koroonavaktsiini teist tõhustusdoosi

Copy
Vaktsineerimine
Vaktsineerimine Foto: Shutterstock

Euroopa Liidu tervise- ja ravimiametid teatasid esmaspäeval, et soovivad nakatumiste kasvu olukorras üle 60-aastastele koroonavaktsiini teist tõhustusdoosi.

«Kuna nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus on suveperioodil taas kasvamas, kutsun kõiki võimalikult kiiresti vaktsineerima. Aega ei tohi kaotada,» ütles ELi tervisevolinik Stella Kyriakides.

«Kutsun liikmesriike pakkuma kõigile üle 60-aastastele, aga ka kõigile haavatavatele isikutele otsekohe teist tõhustusdoosi,» lisas ta haiguste ennetamise ja tõrje Euroopa keskuse (ECDC) ja Euroopa ravimiameti (EMA) avalduses.

Üle 80-aastastele soovitasid ametid neljandat vaktsiinidoosi juba aprillis.

ECDC direktor Andrea Ammon märkis, et nakatumiste ning haigla- ja intensiivravi vajavate juhtumite arv on kasvanud mitmes riigis peamiselt tulenevalt omikrontüve BA.5 variandist.

«See annab märku uuest ulatuslikust Covid-19 lainest Euroopa Liidus. Raske Covid-19 nakkuse oht on endiselt liiga paljudel isikutel, keda peame kaitsma nii kiiresti kui võimalik,» lisas Ammon.

Ametid teatasid ka, et teist tõhustusdoosi ei ole vaja anda alla 60-aastastele inimestele, kellel ei ole suuremat riski raskelt nakatuda ning kes ei tööta tervishoiusektoris või hooldekodus.

Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on koroonajuhtude arv Euroopas alates maist järsult kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles