GALERII ITK erakorralise meditsiini keskus tegutseb uutes ruumides

PM Tervis
Copy

Ida-Tallinna keskhaigla (ITK) erakorralise meditsiini keskus tegutseb alates eile õhtust renoveeritud pindadel Ravi 18 hoone C-korpuses. Rohkem ruumi ja ümberehitused tagavad patsientidele mugavama ja kiirema teeninduse, kiirema diagnostika ning lühenevad vastuvõtujärjekorrad. ITK erakorrakorralise meditsiini keskus on kaasaegseim erakorralist abi andev keskus Eestis.

Muutunud on ka autodega ligipääs ja parkimiskorraldus: omal käel erakorralisse vastuvõttu tulijad pääsevad ITK erakorralise meditsiini keskuse kõrval asuvasse parklasse, keerates Liivalaia tänavalt Hospitali tänavale ja seejärel sõites Ravi tänav 18 parklasse.

«Seniste oludega võrreldes on uus erakorralise meditsiini keskus suurem ja võimaldab vastu võtta rohkem patsiente, mis on esimene oluline samm, et saaksime oma vastuvõtus järjekordi lühendada,» ütleb ITK erakorralise meditsiini keskuse juht dr Külvar Mand.

«Teiseks on pärast renoveerimist ruumide funktsionaalsus oluliselt paremini korraldatud, mis tähendab, et lühenevad ka meie tööprotsessid – saame pakkuda patsientidele, sh silmatraumaga patsientidele, kiiret diagnostikat ja abi ning kogu töökorraldus on hästi läbi mõeldud,» lisab dr Mand.

Uuenenud ruumidesse kolimine parandab Mandi sõnul märgatavalt haigla erakorralise vastuvõtu hädaolukorra võimekust. Päevas teenindab ITK erakorralise meditsiini keskus keskmiselt 200 erakorralist patsienti.

Nüüdsest on ITK erakorralise meditsiini keskuses 19 voodikohta, neist 14 niinimetatud kollastele patsientidele, kolm kriitilistele patsientidele, kaks isolaatorit infektsiooni või muude ohtlike haigusseisunditega (näiteks kemikaalimürgistus vms) patsientidele ning kaks voodikohta protseduuride tegemiseks. Renoveerimise ja laienemise tulemusena sai erakorralise meditsiini keskus juurde viis voodikohta, mis pakub seni ruumipuuduses vaevelnud keskusele olulist leevendust.

«Meie prioriteet on rasked ja ülirasked patsiendid, keda oleme valmis vastu võtma ja kellele kiiret abi pakkuma. Töötame ööpäev läbi ning patsientide järjekorrad ja ooteajad on erakorralises meditsiinis alati suur murekoht, millega tuleb tegeleda,» jätkab dr Mand.

Uude keskusesse on ehitatud spetsiaalne lüüs kiirabiautodele, kuhu mahub 4–6 sõidukit, mis saavad aastaajast sõltumata lüüsis oodata. Eriti oluline on lüüsi olemasolu talvisel ajal ja vihmaga, sest nii ei pea enam patsiente välitingimustes transportima.

Koos erakorralise meditsiini keskusega sai endale uued renoveeritud ruumid ITK radioloogiakeskus, mille kompuutertomograafi, röntgenit ja ultraheliaparaate läheb vaja paljude erakorralisse vastuvõttu pöörduvate patsientide olukorra diagnoosimiseks.

2021. aastal alanud ITK erakorralise meditsiini keskuse renoveerimine jõudis lõpule sel suvel. Viis miljonit eurot maksma läinud remondi käigus ehitati ringi keskuse maapealne ja maa-alune korrus. Ehitustööde tulemusel paranes keskuse isolatsioonivõimekus ning personali turvalisus. Samuti on maja nüüd ka Päästeameti nõuetega kooskõlas.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles