WHO esindaja Lätis: sügisene epideemia ägenemine võib minna eelnevaga võrreldes kergemalt

BNS
Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Shutterstock

Sügisel Covid-19-sse haigestumine suureneb, kuid on lootust, et haigusjuhtumid ei ole nii rasked kui viiruse esimeste lainete ajal, ütles Maailma terviseorganisatsiooni (WHO) Läti esinduse juht Uldis Mitenbergs teleusutluses.

Asjatundja märkis, et Covidisse haigestumine kasvab juba üle Euroopa, suureneb ka haiglaravi vajajate hulk, kuid raske haigestumise ja surmade arvu tõusu pole märgata.

Mitenbergs ütles, et sügisel suureneb Covid-19 haigestumus veelgi, mistõttu kutsus ta inimesi üles viima lõpule vaktsineerimiskuuri ja hankima kordusvaktsiini Covid-19 vastu, kui nad seda veel teinud ei ole. Inimesi, kel on haigusnähud, kutsus asjatundja olema ettevaatlik ja mitte välja minema.

WHO esindaja avaldas lootust, et sügishooajal ei ole Covid-19 juhtumid nii tõsised kui varem. Praegu on võimatu ennustada, kas ja milliseid piirangumeetmeid vaja läheb, kuid selge on see, et kui haiglate töökoormus oluliselt suureneb, saab piiranguid uuesti kehtestada.

Asjaolu, et vähem arenenud riikides on Covid-19 vaktsineerimisega hõlmatus madal, loob see võimalused viiruse edasiseks levimiseks ja muteerumiseks.

Kuigi Covid-19 epideemia äge järk on ületatud, pole see veel lõppenud, ütles Mitenbergs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles