Tai teadaolevalt esimene ahvirõugetesse nakatunu pages Kambodžasse

Copy
Ahvirõuged on hakanud laiemalt levima ka Euroopas.
Ahvirõuged on hakanud laiemalt levima ka Euroopas. Foto: Shutterstock

Nigeerlane, kes põgenes Tais pärast seda, kui temast sai riigi esimene ahvirõugetesse nakatunu, leiti laupäeval Kambodžas Phnom Penhis ja toimetati haiglasse, teatas sealne terviseministeerium.

27-aastasel turistil, kelle viisa oli juba aegunud, diagnoositi ahvirõuged esmaspäeval kuurortlinnas Phuketis, teatas üks Tai ametnik.

Phuketis viibimise ajal külastas nigeerlane kaht lõbustuskohta ning nüüd on viiruse suhtes jälgimisel 142 inimest, ütles ametnik. Ta lisas, et mehel oli ka kaitsmata vahekord ühe naisega.

Pärast diagnoosist teada saamist põgenes nigeerlane oma elukohast Phuketis, lülitas välja telefoni ning ei reageerinud politsei ja tervishoiuametnike sõnumitele.

Teda otsiti üle riigi ning laupäeval teatasid võimud, et mehe telefoni signaal avastati Kambodžaga külgnevas põhjapoolses provintsis.

Kambodža politsei leidis hiljem laupäeval nigeerlase ühest Phnom Penhi külalistemajast ning ta toimetati ravile haiglasse.

«Ahvirõugete viiruse leviku takistamiseks kutsub terviseministeerium kõiki inimesi, kellel oli otsekontakt selle nigeerlasest patsiendiga end isoleerima ja tegema läbi tervisekontrolli,» ütles Kambodža terviseministeerium avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles