Tallinn eraldas narkoennetuseks ja raviks ligi 10 miljonit krooni

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis levinud narkootikumid.
Eestis levinud narkootikumid. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnavalitsuse narkomaania ja HIV/AIDSi ennetamise komisjoni koosolekul tehti kokkuvõte 2008. aasta tegevusest ning kavandati tegevusi alanud aastaks. Linnaeelarvest on selleks eraldatud 9,6 miljonit krooni.


Komisjoni tööd juhtiva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul tuleb sellel aastal suuremat tähelepanu pöörata tegevuse kvaliteedile ja tulemuslikkusele. «Kavandame koos komisjoni liikmete ja Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti spetsialistidega erinevate projektide tegevuse järelvalvet. Jätkuvalt otsime partnereid alkoholitarbimise ennetuse läbiviimiseks, sest just noorukite puhul võib alkohol olla esimeseks uimastiks,» ütles Martinson.

Tallinna eelarvest on tänavu eraldatud opiaatsõltuvate isikute võõrutus- ja asendusraviks 2 ,8 miljonit krooni, laste ja noorukite sõltuvusraviks 1,5 miljonit krooni, uimasti- ja HIV/AIDsi nõustamistelefoni tegevuseks 750 000 krooni, sotsiaalrehabilitatsioonikeskuse Loksa tegevuse toetuseks 1,5 miljonit krooni. 15 erineva koolitus- ja tugirühma tegevuseks eraldati 3,31 miljonit krooni.

Tervise Arengu Instituudi poolt eraldatud vahenditest toetati kaksikdiagnoosiga sõltlaste ravi 1,58 miljoni krooniga ja nõustamisteenust sõltlaste motiveerimiseks ja abistamiseks 1,94 miljoni krooniga.

Alanud aastal lähtutakse erinevate projektide rahastamisel Tallinna Linnavolikogus vastuvõetud Alkoholismi, narkomaania ja HIV/AIDSi leviku ennetamise arengukava Tallinnas aastateks 2009-2012 eesmärkidest, kavandades ennetustegevuseks kuni 60 protsenti eraldistest.

Koosolekul kinnitati 13 tegevusprojekti taotlused kogusummas 2,1 miljonit krooni.

Mullu aasta lõpul Lääne-Virumaal valminud 20-kohalises talus alustatakse naissõltlaste rehabilitatsiooniga alanud aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles