Ukraina: Venemaa takistab okupeeritud aladele ravimite saatmist

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Kristjan Teedema

Ukraina tervishoiuminister süüdistab Vene võime inimsusvastases kuriteos, sest nad takistavad ravimite jõudmist sõja jooksul okupeeritud aladele.

Tervishoiuminister Viktor Liaško ütles reedel usutluses uudisteagentuurile Associated Press, et Vene võimud on korduvalt takistanud retseptiravimite jõudmist okupeeritud linnadesse ja küladesse.

«Kogu kuue sõjakuu jooksul ei ole Venemaa lasknud luua õigeid humanitaarkoridore, et me saaksime toimetada oma ravimid patsientideni, kes neid vajavad,» ütles ta.

«Me oleme veendunud, et Venemaa teeb seda sihilikult ning me peame seda inimsustasvaseks ja sõjakuriteoks, mis dokumenteeritakse.»

Ukraina riik tagab soodishinnaga ravimid vähihaigetele ja krooniliste haigustega patsientidele. Haiglate ja taristu purukspommitamine ning ligi 7 miljoni inimese põgenemine on teinud keeruliseks muu ravi andmise, ütlevad ÜRO ja Ukraina ametnikud.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmetel on 11. augusti seisuga tehtud Ukraina haiglatele ja muudele tervishoiuasutustele 445 rünnakut, mille otsesel tagajärjel on surma saanud 86 ja viga 105 inimest.

Liaško tõdes, et rünnakute kaudne mõju on märksa suurem.

«Kui Ukraina vägede kontrollitavatel aladel on teed ja sillad purustatud, siis on raske infarkti või insuldiga inimest haiglasse saada,» ütles ta.

«Mõnikord me ei jõua õigeks ajaks, kiirabi ei jõua sinna. Sestap nõuab sõda palju rohkem ohvreid kui lahingutes hukkunud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles