Leiti kõigi Covid-19 peamiste tüvede nõrk koht, mida rünnata saab

, ajakirjanik
Copy
Krüoelektronmikroskoopia näitab, kuidas antikeha VH Ab6 fragment (punane) kinnitub haavatavasse kohta SARS-CoV-2 ogavalgul (hall), et blokeerida viiruse seondumine inimese ACE2 retseptoriga (sinine).
Krüoelektronmikroskoopia näitab, kuidas antikeha VH Ab6 fragment (punane) kinnitub haavatavasse kohta SARS-CoV-2 ogavalgul (hall), et blokeerida viiruse seondumine inimese ACE2 retseptoriga (sinine). Foto: Dr. Sriram Subramaniam, UBC

Briti Columbia ülikooli teadlased on avastanud peamise haavatavuse kõigi SARS-CoV-2 viiruse peamiste variantide, sealhulgas hiljuti ilmunud Omicroni alamvariantide BA.1 ja BA.2 puhul. 

Ogavalgu nõrka kohta saab rünnata neutraliseerivate antikehadega ja see teadmine võib viia raviviisi leidmiseni, mis oleks kõigi variantide puhul universaalselt tõhus.

Ajakirjas Nature Communications avaldatud uuringus näidatakse, kus on haavatav koht viiruse epitoobis ehk ogavalgu aatomitasandi struktuuris. Samas kirjeldatakse ka antikeha fragmenti VH Ab6, mis on võimeline kinnituma selle ogavalgu jupi külge ja viiruse nii neutraliseerima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles