Vähemalt 162 sõjapõgenikku on leidnud töö tervishoiu- ja sotsiaalvaldkonnas

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

162 töötukassas arvel olnud Ukraina sõjapõgenikust märkis, et läksid tööle tervishoidu või sotsiaaltööle. 33 sõjapõgenikku on esitanud terviseametile taotluse tervishoiutöötajaks saamiseks, kirjutab Med24

Töötukassas arveloleku lõpetanutest on 162 märkinud, et lähevad tööle tervishoidu või sotsiaaltööle. «See on vabatahtlik, kas inimene ütleb, mis valdkonda ta tööle läks. Näiteks ligi 400 inimest on jätnud selle määratlemata ja me ei tea, kuhu valdkonda nad liikusid,» sõnas töötukassa kommunikatsiooninõunik Lauri Kool. Seega võib Ukraina sõjapõgenikke töötada tervishoius ka rohkem.

Praegu töötukassas registreeritud rahvusvahelise kaitse saajatest on 163 märkinud enda viimase ametina meditsiiniõe, 67 arsti ja 51 farmatseudi, laboritöötaja või terapeudi oma.

«Me küsime ka inimeste töösoovi ja praegu arvel olevatest põgenikest 57 on märkinud, et on valmis töötama meditsiiniõena ja üks ämmaemandana,» ütles Kool ja lisas, et mitte kõik Ukrainast tulnud ei ole meil töötuna kirjas olnud, väga paljud läksid tööle nii, et ei vajanud riigi toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles