Leht: Putin ei saa halveneva tervise tõttu varsti kohtumisi pidada (13)

PM Tervis
Copy
Vladimir Putin 19. augustil kohtumisel Venemaa föderatsiooni keskvalimiskomisjoniga.
Vladimir Putin 19. augustil kohtumisel Venemaa föderatsiooni keskvalimiskomisjoniga. Foto: Russian Presidential Press Office / POOL/Scanpix

Väidetavalt on Venemaa president Vladimir Putin kimpus Ukraina sõjastrateegiaga ega saa peagi enam kohtumisi pidada halveneva tervise tõttu, kirjutab Metro.

Väidetavalt on presidendil kaaluda, kas kasutada taktikalist tuumarelva või leppida lüüasaamisega – sest ametnikud hoiatavad, et tal on head võimalused otsas.

Kuna Venemaa hukkunute arv Ukrainas peetavas sõjas ületab juba 60 000, on Putin väidetavalt tõstatanud eravestlustes kõrgemate ametnikega äärmusliku võimaluse anda tagasi äsja okupeeritud territooriumid.

Need väited pärinevad General SVR Telegrami kanalilt, mis pakub Kremli kohta väidetavat siseteavet, ning räägitakse, et Moskva kavatseb selle kanali sulgeda.

Kuuldavasti valmistuvad Putini kõrged ametnikud tema tervisliku seisundi halvenemiseks, kuna väidetakse, et ta põeb vähki ja Parkinsoni tõbe. «Suure tõenäosusega võib öelda, et peagi ei saa president isiklikult kohtumisi pidada ja suurüritustel osaleda,» väitis Telegrami kanal. Samuti väideti, et üsna sageli on kasutatud ka kehadublante, et varjata Venemaa juhi halba tervist.

Väidetavalt kasutatakse tulevikus tõenäoliselt tema puudumise selgitamiseks Covidi juhtumite arvu kasvu. 

«Tema tervisega on kõik korras,» ütles Putini pressiesindaja Dmitri Peskov hiljutisel briifingul küsimusele vastates.

General SVR teatel süüdistavad sõjaväejuhid Putinit taktikas, mis on viinud nad nii suurte kaotusteni. Kuid neil pole ka kahtlust, et just nemad mõistetakse süüdi kõigis rindel esinevates ebaõnnestumistes ja probleemides.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles