Bideni koroonanõunik Anthony Fauci paneb ameti maha

Copy
Anthony Fauci enam talvel USA-s koroonat ei ohja.
Anthony Fauci enam talvel USA-s koroonat ei ohja. Foto: Stefani Reynolds - Pool Via Cnp

USA presidendi Joe Bideni Covidi-nõunik ja nakkushaiguste ekspert Anthony Fauci teatas esmaspäeval, et astub detsembris oma ametist tagasi.

Fauci sõnul lahkub ta nii riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi (NIAID) direktori kui ka Bideni kõrgeima meditsiininõuniku ametipostilt.

USA pandeemiavastase võitluse esindusnäoks kujunenud doktor Fauci rõhutas, et tegemist pole pensionileminekuga.

Varem ütles Fauci, et kavatseb ametist lahkuda pärast Bideni esimest ametiaega. Esmaspäevase avalduse kohaselt kavatseb 81-aastane Fauci detsembris avada oma karjääris uue peatüki.

Biden edastas Valge Maja avalduses Faucile oma sügavaima tänu. «Dr Fauci suure panuse tõttu rahvatervishoidu on päästetud elusid siin USA-s ja kogu maailmas,» ütles president ja lisas, et riik on tänu temale tugevam, vastupidavam ja tervem.

Fauci on alates 1980. aastatest juhtinud Ühendriikide reageerimist nakkushaiguste puhangutele HIV/AIDS-ist kuni Covid-19-ni ning ta on teeninud seitsme presidendi alluvuses.

Kui Covid 2020. aastal Hiinast esimest korda üle maailma levis, sai Faucist usaldusväärse teabe allikas, kes sagedaste meediaesinemiste ajal rahustas avalikkust oma akadeemilise käitumisega. Kuid tema aus hoiak Ameerika algsete ebaõnnestumiste suhtes viirusega toimetulekul viis ta konflikti eelmise presidendi Donald Trumpiga ja tegi temast osa parempoolsete jaoks vihatud tegelase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles