Pooltes maailma tervishoiuasutustes puuduvad elementaarsed hügieeniteenused

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Pooltes maailma tervishoiuasutustes pole võimalik teha elementaarseid hügieenitoiminguid, mistõttu on suur haiguste ja infektsioonide leviku risk, teatatakse äsja avaldatud WHO ja UNICEF-i aruandes.

Suur infektsioonide risk ohustab selle tõttu 3,85 miljardit inimest maailmas. 688 miljonit inimest saab abi aga meditsiiniasutustes, kus puuduvad igasugused võimalused hoolitseda hügieeni eest, kirjutab Med24

Pooltes maailma tervishoiuasutustes puuduvad elementaarsed hügieeniteenused: seal, kus patsiente ravitakse, ega tualettides pole võimalik kasutada vett ega seepi või alkoholi sisaldavat emulsiooni, märgitakse WHO (Maailma Terviseorganisatsiooni) ja UNICEF-i (ÜRO Lastefond) aruandes.

Hügieeni ja sanitaartingimuste osas olid suured puudused Sahara-taguse Aafrika riikides, kus vaid kolmandiku meditsiiniasutuste tualettides oli vesi ja seep. 73 protsenti asutustes sai kasutada vett ja seepi või alkoholi sisaldavat emulsiooni ravietapis.

Kui kogu maailmas saavad 78 protsenti meditsiiniasutustest puhast vett, siis arenguriikides jõuab kontrollitud kvaliteediga vesi vaid 53 protsenti asutustesse. Vesi puudus kolmel protsendil maailma linnades asuvates asutustes ja 11 protsendil maapiirkondades asuvates tervishoiuasutustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles