ME SAAME HAKKAMA ⟩ Laps tõrgub kooli minemast

Kätlin Konstabel
, psühholoog ja pereterapeut
Copy
Esimesel septembril on pidulik õppeaasta algus, kuid kooliminek võib mõnikord olla lapsele vastumeelt, täiskasvanu roll on last toetada ja otsida lahendusi. 
Esimesel septembril on pidulik õppeaasta algus, kuid kooliminek võib mõnikord olla lapsele vastumeelt, täiskasvanu roll on last toetada ja otsida lahendusi. Foto: Marko Saarm/Sakala

Kui lapsevanemad seltskonnas kokku satuvad, siis on klassikalisi vestlusteemasid teadagi kool. Kus sinu laps õpib ja kus minu oma, millega oled kooli juures rahul ja mille pärast mures – ja kui hea meelega üks või teine laps hommikul kooli läheb.

Mis seal salata, päris paljude vanemate jaoks on laste hommikuti kooli saamine tõsine väljakutse. See, et mure on paljudel vanematel ja lastel, ei tähenda muidugi, et nii ongi õige ja lastel peabki olema vastik või hirm kooli minna. Seltskonnajutu vestlusteema taga on tihti aastatepikkused vaevalised hommikud ja vanemate tohutu abitustunne. Vanemad ju teavad hästi, et nemad vastutavad koolikohustuse täitmise ja laste heaolu eest ning läbikukkumistunne on kerge tulema, kui laps nii selgelt märku annab, et midagi on temaga viltu.

Tubli võib karta pisikestki ebaedu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles