Kuna sügis annab palju erinevaid vilju, siis on sel ajal tänuväärne abiline sügavkülmik. Mida siis võiks sügavkülma koguda?
Talvevarud kogutud? Nüüd on aeg aiasaadused külma panna
Kindlasti tasub puu- ja köögivilju ostes valida kodumaiseid või lähiriikide vilju, nii on tõenäosus suurem, et saate puhtama toidu ja ei söö liigselt pestitsiidide jääke sisse ning samuti aitab see vähendada keskkonnale negatiivset mõju. Puu- ja köögivilju tarbides tasub pöörata tähelepanu sellele, et osa saaks kindlasti söödud toorena ning osa võib tarbida kuumtöödeldult.
Sügavkülma võib julgelt varuda suvikõrvitsat, lehtkapsast, brokolit, kõrvitsat, lillkapsast ja aedube. Samuti on väga mugav sügavkülmutada erinevaid marju. Kel valmivad aias ploomid, õunad ja pirnid ning traditsioonilised moosid tunduvad liialt suhkrurikkad, siis on hea võimalus teha nendest viljadest püree ja see sügavkülmutada. Tarbima hakates saab sinna soovi korral veidi mett lisada ja ongi maitsev moos olemas. Väga mõnusa nüansi lisab see, kui vilju enne püreestamist ahjus küpsetada.