Sule: tervishoiumudeli nõrkuseks on rahastamise ebakindlus (1)

PM Tervis
Copy
Urmas Sule.
Urmas Sule. Foto: Mihkel Maripuu

Tervishoiumudeli üheks suuremaks nõrkuseks on rahastamise ebakindlus, sest töötavate inimeste hulk väheneb, tõi Haiglate liidu juhatuse esimees Urmas Sule Med24-s välja haiglate sügiskonverentsil kõlama jäänud seisukoha.

«Ei saa salata – neid inimesi, kes tööd teevad ja makse maksavad, jääb järjest vähemaks. See on kindlasti poliitiline probleem, see ei ole tervishoiutöötajate lahendada,» nentis Sule.

Sule märkis, et teenuste arengustrateegiad on aga olemas. «See, et meil on detailides eriarvamusi, on normaalne.» Samas on õhus küsimus, kuidas tagada inimestele kättesaadav arstiabi. «Sellega kindlasti tegeleme. Efektiivselt toimetamine on meie eesmärk, aga peame arvestama, et tervishoiutöötajatega kollektiivleppe sõlmimine on jätkuvalt probleem, millega peame samuti iga aasta tegelema. Me ei ole olukorras, kus tervishoiutöötajate defitsiit oleks kadunud.»

Kui tervishoiu finantseerimine kujunes möödunud nädala Haiglate liidu Võrus toimunud konverentsil põhiteemaks, siis teiseks suureks aruteluobjektiks oligi arstide, õdede ja teiste tervishoiuspetsialistide ettevalmistus. «Tervishoiutöötajate defitsiit ei hõlma ainult arste ja õdesid. Meil on ka paljude teiste spetsialistide – füsioterapeutide, bioanalüütikute, radioloogiatehnikute, defitsiit,» nentis Sule.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles