Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Tee ja kohv aitavad diabeediriski vähendada

Copy
Artikli foto
Foto: Anna Pou, Pexels

Vähemalt nelja tassi tee joomine päevas on seotud 17 protsenti väiksema riskiga haigestuda teise tüübi diabeeti järgmise 10 aasta jooksul. Sarnase tulemuse annab ka kohv.

Mõõdukas musta, rohelise või Oolongi tee tarbimine on seotud väiksema riskiga haigestuda II tüübi diabeeti. Sellisele järeldusele jõuti 19 kohortuuringu kohta tehtud kokkuvõttes. Neis osales kokku enam kui miljon täiskasvanut kaheksast riigist. Seda uuringut esitleti Stockholmis (19.–23. september) toimuval Euroopa Diabeedi Uuringute Assotsiatsiooni (EASD) aastakoosolekul.

«Meie tulemused on põnevad, sest need viitavad, et inimesed saavad teha midagi nii lihtsat, kui juua neli tassi teed päevas, et potentsiaalselt vähendada riski haigestuda II tüübi diabeeti,» ütleb uuringu juhtivautor Xiaying Li Hiina Wuhani teadus- ja tehnoloogiaülikoolist. 

Tagasi üles