30 sekundiga aastaid kestnud lühinägelikkusest vabaks

Copy

KSA Silmakeskuses vabaned lühinägelikkusest laserprotseduuri abil. Antud meetodi näol ei ole tegemist operatsiooniga, kuna silmadesse ei tehta sisselõiget ja tänu sellele on paranemine ning taastumisprotsess turvalisem.

Protseduuri ajal töötab laser ühe silma juures keskmiselt 15 sekundit, kogu protseduur koos ettevalmistusega võtab aega umbes 1,5 tundi.

Flow 2.0 protseduuri tulemusel vabaned lühinägelikkusest ja saad argistel hommikutel avada silmad ning nautida päeva - prillide või kontaktläätsede pärast pole vaja muretseda.

Foto: Jake Farra

Õhem kui paber

Flow 2.0 laserprotseduuri näol on tegu puute- ja lõikevaba protseduuriga ning nägemist korrigeeritakse vaid laserkiire abil ilma silmale ühtegi lõiget tegemata. Laserprotseduuri käigus lihvib laser sarvkesta pinda natuke õhemaks ja selle tulemusena vabanebki inimene lühinägelikkusest.

Antud tehnoloogia eeliseks on silma säästev põhimõte. Tavalise A4 printeri paberi paksuseks on umbes 100 mikromeetrit. 1 dioptri lühinägelikkuse eemaldamiseks lihvib laser silma sarvkestalt 10 mikromeetrit ehk ühe kümnendiku A4 paberi paksusest. 6-dioptrilise lühinägelikkuse korral lihvitakse silma vaid 80 mikromeetri jagu.

Mida suurem on miinus, seda kauem protseduur kestab, aga keskmiselt töötab laser Flow 2.0 laserprotseduuri ajal ühe silma lühinägelikkusest vabastamiseks 15 sekundit ehk kahe silma puhul kokku vabastab laser patsiendi lühinägelikkusest keskmiselt vaid 30 sekundiga.

Protseduuri tulemusena eemaldatakse ajutiselt silma pindmine epiteel, mis on meie organismi üks kiiremini taastuvaid kudesid ja kasvab tagasi kolme päeva jooksul. Pärast epiteeli taastumist on laserprotseduuri läbinud silm mikroskoobist vaadates täpselt selline nagu tavaline silm – ei ole lõikekohta ning silm talub hõõrumist, puudutust ja põrutusi nagu enne protseduuri.

Foto: Jake Farra

Vaata rohelist tuld ja vestle arstiga

Tihti küsitakse, kuidas on võimalik protseduuri ajal silma lahti hoida või mis siis saab, kui protseduuri ajal laserist mööda vaadata. Ülitäpselt ei pea kuhugi vaatama, sest Schwindi Amaris 1050RS laseril on 7-dimensiooniline silma jälgimissüsteem ja laser jälgib silma liikumist 1050 korda sekundis. See tähendab seda, et laser on alati inimesest kordades kiirem ja "püüab kinni" kõikvõimalikud silma liikumised. Laser teeb oma tööd mikromeetri täpsusega ja kõik on tema totaalse kontrolli all. Ainsaks ülesandeks protseduuri ajal on patsiendil vaadata laseris olevat rohelist tuld ja arstiga rahulikult juttu rääkida.

Foto: Jake Farra

Taastumiseks üks nädal

Rahulikuks taastumiseks kulub vähemalt üks nädal. Sel ajal tuleb vältida intensiivset trenni või aktiivset tegevust ning saunas või spaas käimist. Kui nädal on möödas, võib jätkata absoluutselt kõigega, millega varasemalt tegelesid – võib tagasi minna poksitrenni, sukelduma või langevarjuga hüppama, kartmata oma silmade pärast.

Suure tõenäosusega oled sa protseduuriks sobilik kui oled 18-45 aastane, sinu miinusprillide tugevus on -1 kuni -9 dioptrit, sinu silmade refraktsiooniviga on stabiilne (väiksem kui 0,5-dioptriline muutus viimase aasta jooksul). Samuti peab sinu üldine tervislik seisund ja silmade üldine tervis olema hea.

Selleks, et sobivuses või mittesobivuses lõplikult veenduda, tuleb läbida protseduurieelne Flow 2.0 silmauuring.

Kui soovid kindlalt teada, kas oled sobilik miinusprillidest vabanemiseks, siis tule esimese sammuna Flow 2.0 silmauuringule. Registreeru nüüd uuringule soodushinnaga 29 € (tavahind 69 €) SIIN. Sind ootab lisaks ülipõhjalikule silmauuringule optometristi konsultatsioon, 5* klienditeenindus ja mõnus atmosfäär.

Foto: Jake Farra
Copy
Tagasi üles