Regionaalhaigla kehtestab koroona tõttu külastuskeelu

PM Tervis
Copy
Põhja-Eesti Regionaalhaigla.
Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Foto: Eero Vabamägi

Seoses Covid-19 nakkuste tõusuga Eestis kehtestab Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) alates reedest, 30. septembrist, haiglaravil viibivate patsientide külastuskeelu, antakse teada haigla kodulehel.

«Tüüpiliselt sügisele on kasvanud ülemiste hingamisteede viirusnakkuste arv, sealhulgas koroonaviirus, ja patsientide nakkusohutuse parandamiseks kehtestame alates 30. septembrist haiglas patsientide külastuskeelu. Üksikutel erijuhtudel võib raviarst külastusi lubada, aga seda eelneva kokkuleppe olemasolul,» ütles regionaalhaigla infektsioonikontrolli talituse juhataja dr Mait Altmets.

Kõik ambulatoorsetele visiitidele või uuringutele tulevad patsiendid on jätkuvalt kohustatud haiglas maski kandma ning käsi puhastama. Haigla sissepääsude juures ning registratuurides on olemas käte antiseptika võimalused ja kaitsemaskid. Ka EMO-s on maskide kasutamine kohustuslik. Haigla jälgib olukorda pidevalt ning annab teada, kui patsientide külastamine on taas võimalik.

Patsientidele mõeldud pakid tuleb homsest jätta haigla infolauda, kust need saadetakse patsientidele edasi. Pakkidele palutakse korrektselt märkida patsiendi nimi ning osakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles