Kuidas unetusest võitu saada?

NutriDream
Copy
Foto: Shutterstock

Viimane suurem terviseuuring on näidanud, et eestlased on kehvad magajad -keskeltläbi magab iga eestlane 7,2-7,5 tundi ning see on võrreldes meie naabermaadega üllatavalt vähe.

Korralik uni on inimestele eluliselt vajalik ning näiteks nälga suudab inimene taluda palju paremini kui unevõlga. Sõltumata sellest kui palju inimene magab võib uni olla halva kvaliteediga või lünklik. Magades vähem kui keha vajab võib unepuudus tekitada rasvumist ning lisaks häiritud on ka keskendumisvõime, organism on haigustele vastuvõtlikum. Siinkohal tuleks aga üle vaadata üldine unehügieen, abistava vahendina valida und soodustavad kapslid ning probleemi süvenemise korral ühendust võtta unenõustajaga.

Millele tuleks rõhku panna, et hea uni tuleks kergelt ning oleks kvaliteetne?

● Vältida tuleks aktiivseid pingutusi 3-4 tundi enne voodisse minekut.

● Värske õhk, looduslik valgus ning päeva jooksul tehtud mõõdukas füüsiline koormus aitavad soodustada und.

● Kuula rahustavat muusikat või tee lõõgastavaid tegevusi tund enne uinumist.

● Päeva suurim toidukord peaks olema lõunasöök ning õhtuks soovitatakse süüa kergemalt. Vähem rasvast ning praetud ja vürtsikat toitu kergendab uinumist.

● Alkoholi, nikotiini ning kofeiini tarbimine ergutab närvisüsteemi, seega tuleks hoiduda sellest 4-6 tundi enne voodisse minekut. Sama kehtib ka teleka ning nutiseadme kohta.

● Voodisse tuleks minna alles siis, kui tunned end unisena.

● Unerutiin on tähtis, heida magama ning tõuse ülesse alati samal kellaajal.

● Kui Sa ei suuda uinuda 15-20 minuti jooksul, siis tasub minna veidikeseks teise tuppa ning teha midagi rahustavat, voodisse suundu tagasi alles siis, kui tunned end jälle unisena.

NutriDream koostöös Tartu Ülikooli farmaatsia instituudiga on teaduspõhiselt välja töötatud GoodNightSleep kapslid, mis hõlbustavad uinumist ning parandavad unekvaliteeti lühiajalise unetuse korral, sisaldades rahustavaid ning und soodustavaid taimseid ekstrakte ning närvisüsteemi toetavat vitamiini B12.

Foto: NutriDream

Terviselemmik 2022 võitja GoodNightSleep kapslitesse on pandud vaid kõik vajalik ning välja on jäetud nisu, suhkrud ja geneetiliselt muundatud koostisosad, lisaks puuduvad lõhna-, maitse- ja säilitusained ning toiduvärvid. Toode on sobilik ka veganitele ning gluteenitalumatusega inimestele.

Põhjaliku töö tulemusena valiti välja kindlad taimeekstraktid ja -kogused, mis kooskõlas unehügieeni jälgimisega saavutavad parima mõju leevendamaks lühiajalisi uneprobleeme. Koostises on harilik palderjan, sidrunmeliss, harilik humal, veiste-südamerohi ja B12-vitamiin. Uudse komponendina on preparaadis kasutatud lisaks kanarbikku kui looduslikku vahendit, mis hiljutiste andmete kohaselt toetab närvisüsteemi talitust.

„Mõjus, nagu oleks suure mootorkaatriga otse unemerre saadetud. Isegi uskumatult hästi töötas. Kui sageli on see reklaaminipp, et miski on orgaaniline, siis selle toote juures reedab tugev ravimtaimede lõhn ise, et tõesti on tublisti palderjani sees. Looduslikud toimeained on väga hästi kombineeritud, isegi järgmisel päeval oli palderjani rahustav mõju veidi tunda. Meliss on mulle ka varem uinutavalt mõjunud. Väga hea toode, täpselt mulle tehtud!“

Foto: NutriDream

Lisaks unekapslitele on valikus palju toidulisandeid, näiteks immuunsüsteemi tugevdavat tsinki, veganitele sobilikku hea imenduvusega rauda ning suure oomega-3-rasvhapete sisaldusega kalaõli kapsleid. Kuna talv on tulekul tuleks kindlasti hoida tervis tugevana ning selleks on NutriDream loonud tugeva immuunsuse jaoks toidulisandite kombo kus on kõik vajalik, et külmetushaigused ei lööks meid rivist välja. Lisaks on neil valikus superkombo aktiivsetele inimestele, mis aitab väsimuse vastu, toetab immuunsust ja energiavahetust ning aitab kehal pärast pingutust taastuda.

Kõik tooted on valmistatud hea tootmistava põhimõtteid järgides, olles kvaliteetsed ja puhtad, lisaks toimub pidev kontroll analüüside ja testide näol ning kõik toidulisandid valmistatakse sertifitseeritud ruumides, kasutades spetsiaalseid tootmismeetodeid.

Kogu valik NutriDream toidulisanditest on tutvumiseks leitav siin, koodiga HEAUNI15 saab kogu valiku 15% parema hinnaga.

Copy
Tagasi üles