Miks infusioonteraapiad on järjest populaarsemad?

Confido
Copy
Infusioonteraapia sobib kiireks enesetunde ja jõuvarude taastamiseks.
Infusioonteraapia sobib kiireks enesetunde ja jõuvarude taastamiseks. Foto: Confido

„Infusioonteraapia ehk veenisisese vedelikravi näol on tegemist ennetava protseduuriga, mis sobib inimestele, kes soovivad enda tervist ja heaolu igakülgselt toetada.

Confido Viru keskuse Esteetika kliiniku vastutavad õed Elemai Vahur ja Mariliis Merimaa selgitavad lähemalt, millega peab infusioonteraapiate puhul arvetsama.

Mis on infusioonteraapia? Mille ravimiseks seda kasutatakse?

Kindlasti on paljude jaoks vitamiiniteraapia ehk IV teraapia või infusioonravi veel võõras mõiste, kuid teenus kogub Eestis järjest enam tuntust. Mujal maailmas on IV therapy väga populaarne.

Infusioonteraapia ehk veenisisese vedelikravi puhul viiakse soolalahus vitamiinidega või ravimitega veeni teel otse inimese vereringesse. See on kiireim meetod elutähtsate vedelike elektrolüüte, aminohappeid ja vitamiine manustamiseks tagamaks optimaalne vedeliku tase organismis, sealjuures toetades immuunsüsteemi.

Kindel kohene tulemus

Infusioonivedelik imendub otse vereringesse 100% efektiivsusega võrreldes näiteks suukaudsete toidulisandite või ravimitega, kus efektiivsuse protsent oleneb nii kasutatavast preparaadist, selle vormist kui ka inimese soolestiku seisukorrast. Keskmine infusioonteraapia võtab aega 30 minutit kuni kaks tundi ja selle toime on kohene. Peale protseduuri inimese üldine enesetunne paraneb, jõu- ja vedelikuvarud taastuvad. Infusiooniteraapia eeliseks ongi just selle manustamis- ja toimekiirus.

Infusioonteraapia sobib profülaktiliseks protseduuriks peaaegu kõikidele inimestele, kes tunnevad, et vajavad kiiret võimalust enda üldist tervist ja immuunsüsteemi turgutada - sportlastele, erinevat tüüpi peavalu all kannatavatele inimestele, potentsiaalsetele vitamiinivaeguste all kannatavatele inimestele, peale viirushaiguse, näiteks covidi järgseks tervise taastamiseks. Samuti on vitamiiniteraapia väga hea meie nahale, muutes selle ilusaks, terveks ja säravaks.

Protseduur ei sobi rasedatele ning raskeid südame- ja neeruhaiguseid põdevatele inimestele.

Väljatöötatud infusioonteraapiate vahel valitakse spetsialistiga koostöös kliendi soovidest lähtuvalt sobivaim.
Väljatöötatud infusioonteraapiate vahel valitakse spetsialistiga koostöös kliendi soovidest lähtuvalt sobivaim. Foto: Confido

Kas infisioonteraapia ja -ravi on üks ja sama?

Infusioonravi on haiglates ja erakorralises meditsiinis peamine ravimeetod. Sellisel juhul kasutatakse haigusperioodil protseduuri ravimite, vitamiinide kiireks organismi viimiseks, et leevendada sümptomeid ja toetada raviprotsessi.

Protseduuri olemus väljaspool ravikeskkonda ei muutu, kuid infusioonteraapia all seame rõhuasetuse just ennetamisele ja organismi toetamisele tervikuna.

Kes määrab infusioonteraapia?

Vitamiiniteraapiat võib kasutada igaüks, kes tunneb, et see võiks talle sobida. Infusioonteraapia näol on tegemist tervishoiuteenusega ja protseduuri sobivuse kinnitab perearst. 

Kas selle teraapia eest maksab Haigekassa?

Üldjuhul on protseduur tasuline, Haigekassa selle eest maksa. Igaüks saab valida talle meelepärase teenuse.

Copy
Tagasi üles