E-Sahvrist leiad värskeid marju igal aasta ajal. Tule heida pilk E-sahvrisse.

E-Sahver
Copy
Foto: E-Sahver

E-Sahver on kahe venna hobist sündinud ettevõte, mis propageerib rohelist mõtteviisi ning maaelu. Ettevõtte tegevuse mõte on enda sügavkülmikusse talvevarude kogumise asemel või lisaks oma varudele E-Sahvri veebikeskkonnas broneerida kõik metsaannid ning aiasaadused, mida sügise ning talve jooksul kasutada ning sobiv kogus saadetakse hiljem külmakulleriga tellijale mugavalt koju. Hoiustada saab saadusi kuni 12 kuud tasuta ning ära jääb muretsemine selle pärast, kas sügavkülma mahuvad kõik asjad ära.

Foto: E-Sahver

Kogu E-Sahvri toodang on kodumaine ning pärit Lõuna-Eestist. Kõik saadused on kohalike nobenäppude ning vendade vanemate kodust, Põlvamaal asuvast Mihkle talust. Seal kasvatavad ema-isa ja vennad ise aiasaadusi, puhastavad, külmutavad, pakendavad ja hoiustavad. Nobenäppudelt ostetakse vaid Eesti aia- ja metsasaadusi, et hoida valik kodumaine. Kõik saadused on pakendatud 500 ml läbipaistvatesse karpidesse ning neid on hiljem täpselt paras üheks korraks üles sulatada, lisaks mahuvad need hästi kodustesse külmikutesse.

Valikus on palju aia- ning metsasaadusi, mida mujalt osta kogu aeg ei saa, näiteks kase- ja vahtramahla, kukeseeni, kuusevõrseid ja C-vitamiini-rohket astelpaju. Eesmärk on hoida nii palju kui võimalik Eesti looduse pakutavaid turgutajaid soovijatele valikus. Siirupite sees on palju rahvameditsiini taimi, mis vanarahva tarkuse järgi on meile kasulikud, näiteks angervaks, mida kasutatakse reumade ning närvivalude jaoks. Muidugi on valikus kõik eestlate lemmikud, nagu mustikad, vaarikad, metsmaasikad ja murakad.

Foto: E-Sahver

Eripäraks, võrreldes teiste pakutavate saadustega, on marjade kiirkülmutamine, mis säilitab kõik värske marja omadused ning pakub võimalust süüa Eestis kasvatatud marju aasta ringi.

Mis vahe on kiir- ja tavakülmutamisel? Tavakülmutamisel toimub jäätumine võrreldes kiirkülmutamisega palju aeglasemalt, andes jääkristallidele aega kasvamiseks. Nüüdseks on teada, et kiirkülmutamine tekitab väiksemaid jääkristalle, mis kahjustavad koestruktuuri vähem. Kui tavakülmutatud toit sulab, voolavad rakuvedelikud jääkristallide kahjustatud koest välja ning tulemuseks on kuiv või nätske konsistents. E-sahver kasutab külmutamiseks spetsiaalseid kiirkülmutusseadmeid ning seetõttu on toodetel säilinud struktuur, lõhn ning maitse. Tooted ei ole jäiselt kõvad ega kleepu üksteise külge.

E-Sahver OÜ osaleb “Lühikeste tarneahelate või kohalike turgude kaudu põllumajandustoodete ja toidu turustamisvõimaluste arendamise toetus” projektis. Projekti eesmärk on arendada lühikest tarneahelat E-Sahvri ja teiste põllumajandussaaduste tootjate ning lõpptarbijate vahel.

Tutvu kogu tootevalikuga aadressil E-Sahver.ee.

Copy
Tagasi üles