Kauss head toitu. Aga mis on tegelikult Poke Bowli edu võti?

Poke Bowl
Copy
Foto: Marek Metslaid

Võib tunduda uskumatu, aga ka kiirtoit võib olla tervislik. Kasvava populaarsusega Poke Bowl on lisaks maitsev, ahvatleva välimusega ning valmib vaid minutiga. Tegemist on ideaalse toiduga kiire elustiiliga inimestele, sest seda on mugav igale poole kaasa haarata ja ka kulleriga tellida.

Kiirtoit ei tähenda tõepoolest alati burgerit, kabanossi või fritüüris valminud einet. Poke-kauss sisaldab värsket, tervislikku ja tasakaalus Hawaii stiilis toitu, mille puhul vabaneb energia organismi järk-järgult, nii et pärast söömist ei teki loidust ega kõhus ebameeldivat raskustunnet. Seega saab sööja võtta päevast maksimumi, sest maitsev eine tõstab tuju ning annab efektiivsust.

Eesti tuntuim poke-kausside pakkuja on kindlasti Poké Bowl, kes on võtnud endale missiooniks, et tervislik toit jõuaks kõigini. Poke tasakaalus toitude trend on kogumas veelgi populaarsust nii sportlaste, kontoritöötajate kui ka kõigi teiste teadlikult toituvate inimeste seas. Ideaalne kõhutäis tööle, koosoleku, seminari ja konverentsi lõunaks, pärast kooli ja trenni, sünnipäevalauale ning piknikule. See värskusest pakatav kauss sobib lihtsalt kõikjale.

Millest poke-kauss koosneb?

Hawaii keeles tähendab poke hakkima või viilutama, toiduna tähendab aga hakitud või viilutatud kalasalatit kohalike lisanditega. Poke saigi alguse sellest, kui kalamehed hakkasid maitsestama asja püütud ja puhastatud toorest kala, kuid tänase Poke Bowli sarnaseks muutus roog toiduajaloolase Rachel Laudani andmeil 1970. aastatel. Kuna Hawaii on niivõrd multikultuurne, siis on tuntava mõju tänapäeva kaussidele andnud ka Jaapani köök.

Õige poke-kauss tehakse valmis värskelt, kasutades autentseid koostisosasid. Näiteks on kausi üks kõige olulisemaid alustalasid õigesti valmistatud ja maitsestatud sushiriis. Kui muidu on kodus küllaltki lihtne poke-kaussi kokku panna, siis õige riis on kindlasti kõige keerulisem osa. Poke retseptides on tasakaalus süsivesikud, rasvad ja valgud, lisaks vitamiinid ja mineraalid.

Foto: Poke Bowl

Kauss valmib kliendi silme all ja see ei ole loodud vaid kohapeal söömiseks. Poke sobib tellimiseks koju, tööle või peolauale, kuna värskus ja kvaliteet säilivad ka kulleriga kohale jõudes sama head. Köögis on kasutusel algupärased Hawaiilt pärit retseptid – toitudes kasutatakse palju värskeid komponente ja särtsakust luuakse marineeritud ingveri ja kimchiga. Valguna on valikus on lõhe, kana, krevetid, rebitud veiseliha, tofu ja edamame oad. Õigesti maitsestatud sushiriis ja salajase retseptiga kastmed loovad õige poke-kausi!

Aktiivne eluviis ja Poké Bowl on käinud alati käsikäes. Innustamaks liikumist on nad toetamas sprinter Karl Erik Nazarovi ja mitmeid erinevate spordialade treenereid ning korraldamas FitShpere’s sammude kogumise väljakutset. Samuti on näha Poke Bowli meeskonna liikmeid tihti ka spordivõistlusel osavõtjatena.

Poké Bowl hoolib keskkonnast ja soovib, et tooraine oleks pidevas ringluses ning ülejääke tekiks minimaalselt. Kuigi toidud valmistatakse autentsete retseptide järgi, on kodumaised toorained kõrgelt hinnatud. Lisaks kasutab restoran ainult loodussõbralikke, täielikult lagunevad pakendeid, samuti on võimalus osta toitu korduskasutatavas pandipakendis.

Tule ja proovi, kui kiirelt valmib ja kui hästi maitseb üks õige poke-kauss! Sind ootavad 8 asukohta Tallinnas ja Tartus. 

Jälgi meie tegevusi:

Copy
Tagasi üles