Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Mida peab teadma toidu sügavkülmutamisest?

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Enamikke sügavkülmutatud toite võib võtta sügavkülmast ja kuumtöödelda kohe, kuid linnurümp ja suuremad lihatükid tuleb enne kuumtöötlemist täielikult üles sulatada. Kui liha ei ole täielikult sulanud, siis kuumtöötlemisel jätkub liha keskosa sulamine ning toidu kuumtöötlemise temperatuur ei ole piisav võimalike haigusetekitajate hävimiseks.

Külmutatud toidu sulatamiseks ei sobi selle jätmine toatemperatuurile, sest sulamine toimub väga ebaühtlaselt – toidu pealmise kihi temperatuur on juba mikroobide kasvuks soodsas vahemikus, kui toit on keskelt alles jäätunud.

Sulatamiseks asetage toit sügavkülmast külmiku jahedasse osasse ning jälgige, et toit oleks piisavalt eraldatud, vältimaks teiste toitude ristsaastumist külmikus! Sulanud toit tuleks kohe kuumtöödelda.

Toidu sulatamiseks sobib ka sulatamisfunktsiooniga mikrolaineahi. Kuna toitu võivad tekkida mikroobide paljunemiseks soodsa temperatuuriga kohad, tuleb selliselt sulatatud toit koheselt toiduks valmistada.

Sulanud toitu ei külmutata uuesti, kirjutab toitumine.ee

Tagasi üles