Naeratuse taastamine on muutunud lihtsamaks ja kättesaadavamaks

Copy

Seda, et hammaste välimust ja kuju saab muuta kaunimaks kroonide ja laminaatidega, teavad paljud, kuid siis, kui seis on juba kehvem ja puudub hulk hambaid – siin tulevad appi lahendused milliste kasutamisest küll teatakse, kuid milliste patsiendisõbralikumaks muutmise võimalustega ei ole kursis isegi kõik arstid.

Eelkõige tuleb igal inimesel oma hammaste säilitamiseks võtta tarvitusele kõik võimalikud abinõud: pidev hammaste puhastamine, niidi kasutamine ja regulaarne hambaarsti külastamine. Need peamised tegevused aitavad vältida hambakivi, põletiku ja süvenenud probleemide puhul ka hammaste lagunemist. Juba üheainsa hamba kaotamine, rääkimata kõikidest hammastest ilmajäämisest, võib mõjutada tervet organismi, inimese välimust ja enesetunnet.

Kui aga on jõutud olukorda, kus inimesel oma hambaid on suhu jäänud vähe ja ka neid on vaja eemaldada, siis on võimalik tervise ja esteetika taastamiseks kasutada proteetilisi lahendusi. Seda liiki proteesil on kaks põhilist miinust – ülalõuas suulae katmine, mis vähendab maitsetundlikkust ja segab diktsiooni ning eriti alalõuas proteesi kehv püsimine õigel kohal.

Nende probleemide kõrvaldamiseks kasutatakse juba mõnda aega implantaatide abi. Implantaadid on kruvikujulised tehisjuured, mis istutatakse lõualuusse ning on toeks või ankruks erinevatele proteesidele.

Tihti mõeldakse implantaat, et see on väga kallis. Samas kui võrrelda hamba asendamisel sildproteesi ja implantaadi hinda, saame pea sama suurusjärgu.

Alalõua täisproteeside kindlaks fikseerimiseks saab abi juba kahest implantaadist, millele asetatakse elastsed fiksaatorid. Fiksaatoreid on erineva tugevusega ja nii saame leida iga inimese jaoks paraja.

Ülalõuas on parimaks lahenduseks hammaste kinnitamine 4-6 implantaadile. Neli on miinimum ja kuus optimum. Selliseid hambaid inimene ise suust eemaldada ei saa ja ei ole vajagi. Kui tekib selline soov siis saab hambaarst proteesi sees peituvad kruvid välja keerata ja kogu hambakaare kas korrigeerimiseks või puhastamiseks eemaldada.

Valehammaste maailm on suur ja väga mitmekesine.

Oluline on tähele panna järgnevat:

  • ärge lükake hambaarsti külastust lõputult edasi, kuna resultaadiks võivad olla ainult halvad ja väga halvad valikud;
  • kui teie hambaarstil ei ole pakkuda häid lahendusi, siis küsige ka teistelt sama ala inimestelt, vast neil on.
Foto: Nordholm OÜ

Sanare Hambakliinik - hambaraviga tegelenud üle 25 aasta ning keskendume oma kogemuste ühendamisele kaasaegse tehnoloogiaga. Privaatsus ning alternatiiv suurele polikliinikule, patsiendikesksus ja tihe koostöö teiste suuõõne piirkonnas tegutsevate eriarstidega. Kasutame uusimaid digitaalsed 3D röntgeniseadmed – nii panoraam kui dentaalröntgenit, mis tagavad parima pildikvaliteedi ja minimaalse kiirgusdoosi. Kaasaegne video- ja arvutipark võimaldavad tiheda kommunikatsiooni ja parima ülevaate patsiendile ja arstile probleemidest kui ka võimalikest lahendustest. Innovaatiline lasertehnoloogia võimaldab avardada nii diagnostika kui ka ravipiire.

Kui Teil on hammaskonnaga probleeme tulge läbi ja leiame Teile sobiva lahenduse.

Aadress: Sütiste tee 19A, Tallinn 13419

Telefon: 6707005 ja 53004144

Oleme avatud E-R 9:00-19:00, L 9:00 – 17:00

Nordholm OÜ

E-mail: info@sanare.ee

Tervishoiuteenuse osutaja tegevusluba L02847

Copy
Tagasi üles