VAATA JÄRELE TÜ arstiteaduskonna 390. aastapäeva konverentsil räägitakse, kuidas Eestis tehakse tippteadust

PM Tervis
Copy
Arstiteaduskonnas tehakse tippteadust.
Arstiteaduskonnas tehakse tippteadust. Foto: Tartu Ülikool

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkond tähistab arstiteaduskonna 390. aastapäeva. 14. oktoobril kell 10 algav teemakonverents kannab tänavu pealkirja «Teekond tippteaduseni – kuidas sünnivad teaduspreemiaga pärjatud teadustööd?». Otseülekannet konverentsist saab jälgida ka Postimehe kodulehel.

Tartu Ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember ütles, et biomeedikumis toimuval teemakonverentsil saab kuulda lähemalt teadustööde kohta, mis on saanud riigi teaduspreemia. «Viimati tutvustati teaduspreemiaga pärjatud töid 2017. aastal. Mul on hea meel, et meie valdkonnast on saanud mitmed ühiskonnale olulised uuringud tunnustuse, mis näitab Tartu Ülikooli teaduse kõrget taset. Nüüd on kõigil huvilistel võimalik teada saada, kuidas tulemusteni on jõutud ja tippteadust tehakse.»

Teemakonverentsi programm

Kl 10 Avasõnad

Kl 10.05 Alastair Forbes (kliinilise meditsiini instituudi sisekliinik, TÜ) – «You are what you eat»

Kl 10.35 Tambet Teesalu (bio- ja siirdemeditsiini instituut, TÜ) – «Kullerpeptiidid ja täppismeditsiin»

Kl 11.05 Joel Starkopf (kliinilise meditsiini instituudi anestesioloogia ja intensiivravi kliinik, TÜ) – «Seedetrakti puudulikkus intensiivravihaigetel»

Kl 11.35 Kohvipaus

Kl 12 Ana Rebane (bio- ja siirdemeditsiini instituudi biomeditsiini osakond, TÜ) – «MikroRNA-d kroonilistes immuunsüsteemi haigustes»

Kl 12.30 Eero Vasar (bio- ja siirdemeditsiini instituudi füsioloogia osakond, TÜ) – «Siirdeuuringud neuropsühhiaatrias»

Kl 13 Pärt Peterson (bio- ja siirdemeditsiini instituudi biomeditsiini osakond, TÜ) – «Vananemine, immuunsus ja Covid-19»

13. oktoobril esinesid teaduskonverentsil üliõpilased, doktorandid, teadurid, arst-residendid ja arstid oma viimase aja uurimustöödega, mille seast žürii valib välja ka kõige paremad. Meditsiiniteaduste valdkond on üks vähestest Tartu Ülikoolis, mis tähistab oma aastapäeva eraldi konverentsiga. Aastapäeval antakse välja ka meditsiiniteaduste valdkonna kõrgeim autasu, arstiteaduskonna medal ning autasustatakse teaduskonverentsi parimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles