Vene Punane Rist on terrorismi toetav organisatsioon

, ajakirjanik
Copy
Olenivka vangla pärast massimõrva.
Olenivka vangla pärast massimõrva. Foto: Reuters/ScanPix

Vähe sellest, et okupandid ei luba Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) esindajaid Olenivka koonduslaagrisse - nüüd aitab Vene Punane Rist otseselt mobiliseeritud ja sõjaväelastest okupantide peresid sõjavangide aitamise asemel. 

Olenivka on Ukraina sõjavangidele mõeldud koonduslaager okupeeritud Donbassi alal. Venelased korraldasid seal pommiplahvatuse Ukraina sõjavangide tapmiseks. Ukraina sõjavangide piinamised, näljutamine, peks ja mõnitamine on sarnastes Vene koonduslaagrites igapäevased. Seda vaatamata Venemaa enda poolt allkirjastatud rahvusvahelistele lepingutele ja kohustustele, mis kirjutavad väga rangelt ette, kuidas sõjavangidega käituma peab. Vene Punane Rist pole teinud isegi ühtki avaldust seaduserikkumiste kohta, rääkimata sekkumisest kuritegude lõpetamiseks. Küll aga on nad osalemas Ukraina kodanike küüditamises Venemaale ja välja kuulutanud annetuste kogumise aktsiooni mobiliseeritute ja sõjaväelaste perede toetamiseks #МЫВМЕСТЕ loosungi all, toetades sellega otseselt sõjapropagandat ja sõjapidamist.

Ajaloost näiteid tuues peab rääkima Saksa Punasest Ristist, mis natsismist läbiimbumise ja sõjakuritegudele kaasaaitamise tõttu tuli pärast sõda laiali saata ja uuesti luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles