ITK Aasta arsti tiitli pälvis mainekas silmaarst

PM Tervis
Copy
Aasta arsti tiitli sai silmakliiniku oftalmoloog-juhtivarst dr Kristel Pulges.
Aasta arsti tiitli sai silmakliiniku oftalmoloog-juhtivarst dr Kristel Pulges. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Ida-Tallinna Keskhaigla traditsioonilisel tänuüritusel tunnustati tänavusi silmapaistvamaid töötajaid. Juba 18. korda toimunud aasta töötaja valmistel sai aasta arsti tiitli silmakliiniku oftalmoloog-juhtivarst dr Kristel Pulges.

Dr Kristel Pulges töötab ITK Silmakliinikus alates aastast 2010. Aastast 2020 on dr Pulges valitud ITK Silmakliiniku juhtivarstiks. Ta töötab nii operatsioonitoas kaekirurgina kui ka polikliinikus, kus tema diagnoosida ja ravida on väga keerukad neuro-oftalmoloogilised patsiendid. Lisaks koolitab dr Pulges teisi silmaarste ning spetsialiste ka teistelt erialadelt.

Aasta arsti sõnul on tema töös peamine märksõna multidistsiplinaarsus, et erinevaid spetsialiste kokku viia ja inimesele raviprotsessis rohkem tuge pakkuda. «Kõik need kolleegid, keda mul vaja läheb, on lähedal. Ma töötan hästi palju koos neuroloogidega, peaaegu igapäevaselt arutame midagi. Kui sa näed silmahaigust, mis on seotud veresoontega, siis vaatad kardioloogi poole ja katsud seda inimest terviklikumalt käsitleda, et ta ei peaks jooksma nagu mööda erinevaid poode,» selgitab dr Kristel Pulges ja lisab, et väga palju sõltub arsti töös ka suhtumisest ja suhtlemisest. «Inimlikkus peab arstile jääma suheldes nii kolleegi kui patsiendiga.»

Aasta arst dr Pulges ja juhatuse liige-ravijuht Ene Halling.
Aasta arst dr Pulges ja juhatuse liige-ravijuht Ene Halling. Foto: Ida-Tallinna keskhaigla

Aasta õendustöötaja tiitli pälvis gastroenteroloogiakeskuse õde Jaanika Survo sisekliinikust. «Endoskoopias assisteerin seedetrakti uuringuid (mao- ja sooleuuringud) ning sapiteede uuringud, valmistan patsiendi uuringuks ette. Ta ei pruugi mäletada, mida temaga tehti, aga ta jääb mäletama seda, kuidas temasse suhtuti või temaga käituti. Kui suudame fooni positiivseks muuta, siis on ka ravitulemused paremad ja patsientide enda usk paranemisse suurem,» ütles Jaanika Survo.

Aasta hooldustöötajaks valiti õendus- ja hooldusabikliiniku hooldaja Kersti Puusepp. Patsiendid on oma rahulolu ja tänu Kersti suhtes väljendanud nii suusõnaliselt kui ka kirjalikult. Tema käe all on õpetust saanud mitmed uued töötajad ja üliõpilased. «Mulle meeldib inimestega tegeleda, neid aidata ja suhelda. Me anname õendusabi ja kui sa näed mõne patsiendi juures, et ta saab tänu meile tõuseb istuma, saab iseseisvalt hakkama ja läheb omal jalal koju, teeb see palju rõõmu. Ma mõtlen, et teen kasvõi selle ühe päeva nende jaoks ilusamaks, mis minust sõltub,» ütles Kersti Puusepp.

Ida-Tallinna Keskhaigla 2022 aasta parimaid tunnustati kokku 13-s kategoorias, tänades nii meditsiinilist kui tugiteenistuste personali. Sündmus leidis aset eile õhtul Tallinna Lennusadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles