Andero Uusberg arutleb teisipäeval vaimse tervise näitusel emotsioonide olemasolu üle

PM Tervis
Copy
Psühholoog Andero Uusberg.
Psühholoog Andero Uusberg. Foto: Madis Sinivee

Teisipäeval, 18. oktoobril toimub Tartu Ülikooli muuseumis näitusel «Palju õnne!?» kohtumine psühholoog Andero Uusbergiga, kes arutleb, kas emotsioonid on päriselt olemas.

«Ühelt poolt me tunneme emotsioone, aga me näeme öötaevas ka tähtkujusid, mida seal tegelikult pole. Kas emotsioonidega võib olla natuke samamoodi?» rääkis Uusberg.

Oma ettekandes kõneleb ta psühholoogiateadlaste uutest vastustest vanale küsimusele emotsioonide olemuse kohta ja sellest, kuidas erinevad vastused sellele küsimusele emotsioonidega toimetulekut mõjutavad.

Kohtumine algab kell 17.30 Tartu Ülikooli muuseumis. Sissepääs muuseumipiletiga 6 eurot.

Andero Uusberg on psühholoog ja Tartu Ülikooli psühholoogia instituudi kaasprofessor. Ta osales näituse «Palju õnne!?» koostamisel konsultandina.

Kohtumine kuulub näitusega seotud üritustesarja. Järgmine kohtumine toimub 3. novembril, kui külas on raamatu «Jess, lapsed!» autor Merilin Mandel, kes kõneleb laste vaimse tervise ja aju arengu toetamisest.

«Palju õnne!? Näitus heaolust, vaimsest tervisest ja tasakaalust» on Eesti Tervisemuuseumi rändnäitus, mille kuraator on Ülle Kask. Näituse valmimist toetasid Tervisekassa, Eesti Kultuurkapital ja Eesti Teadusagentuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles