Ida-Tallinna keskhaigla sai käeroboti

PM Tervis
Copy
Sinilille sümboolika müügist saadav tulu aitas ITK taastusravikliinikul soetada vajalik käerobot.
Sinilille sümboolika müügist saadav tulu aitas ITK taastusravikliinikul soetada vajalik käerobot. Foto: Dmitri Kotjuh

Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikusse jõudis kauaoodatud käerobot Gloreha Sinfonia, mida kasutatakse tegevusteraapias patsiendi käe või käte funktsiooni taastamiseks, arendamiseks või säilitamiseks.

Seadet on võimalik kasutada nii akuutsel perioodil kui hilisemates taastusravi faasides. Võimalik on teha harjutusi nii kitsamale piirkonnale (ranne, labakäsi, sõrmed) kui ka ulatuslikumate liigutuste arendamiseks (õla- ja küünarvarre liigutused).

Käerobotit on võimalik kasutada erinevate diagnooside ja funktsioonihäirete korral nagu näiteks kesknärvisüsteemi kahjustusest tingitud häirete, perifeersete närvikahjustuste korral, erinevate käetraumade, operatsioonijärgsete seisundite, reumatoidatriidi ja osteoartroosi korral. Aga ka valu ja tursete vähendamiseks ning käe liigutuste koordinatsiooni ja osavuse parandamiseks. Patsiendi sooritust saab ka salvestada ja võrrelda seda ajas ning hinnata progressi.

«Käerobot on kõrgtehnoloogiliseks abivahendiks meie tegevusterapeutidele nende töös patsientidega. See seade võimaldab parandada patsientide käel just peenmotoorikat ja selle funktsioone,» ütles ITK taastusravikliiniku ambulatoorse taastusravi keskuse juhataja Katrin Olo-Laansoo.

Seadme soetamine sai võimalikuks tänu Eesti vigastatud võitlejate ühingu poolt Sinilille kampaaniaga kogutud annetustele. Sinilille kampaaniaga koguti ja annetati haiglale seadme ostmiseks 70 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles