Kuidas insuldist kiiremini taastuda

PM Tervis
Copy
Foto: Elias, Pixabay

21. oktoobril toimuv seminar “Toetav ja asjatundlik abi” toob kuulajateni mõtlemapaneva kogemusloo insuldiga patsiendilt, jagab hoolduse- ja õenduse nippe, õpetab insulti ennetama, annab soovitusi taastusraviks ja füüsiliseks tegevuseks, pöörab tähelepanu vaimse tervise hoidmisele ja säilitamisele. Seminar toimub Tallinnas, Mustamäe Tervisekeskuses, Ehitajate tee 27.

Professionaalsus ja asjatundlikkus tagab edu! Insuldihaiget aitab nii esmane kiire abi kui ka taastumisel asjatundlik ning toetav tugisüsteem.

“Taastamist võib vajada haige kõne-, meele-, tugi- ja liikumiselundkond. Parema tulemuse annab hea ravimeeskond ning tõhus koostöö spetsialistide, abipersonali, haige ja lähedaste vahel, “ ütles Eesti Insuldipatsientide Seltsi juht Elen Kirt.

“Väga oluline on pöörata tähelepanu haigete ja nende lähedaste emotsionaalsele toimetulekule. Taastusravi fookuses on ka vaimne tervis, et inimesed saaksid haigestumise järgselt võimalikult hästi oma eluga edasi liikuda," sõnas Põhja-Eesti Regionaalhaigla psühholoog Triin Orunurm.

“Kogu insuldihaige raviteekonna meeskond – arstid, õed, terapeudid, tugipersonal ja kodused, peavad tegutsema haige vaimse ja füüsilise tervise komplekse taastamisega. Tuleb liikuda edasi motiveerivate sõnumite ja sammudega ühise eesmärgi nimel,” lisas Lääne-Tallinna Keskhaigla neuropsühholoog Triinu Varvas.

21.oktoobril toimuv insuldiseminar “Toetav ja asjatundlik abi” toob kuulajateni mõtlemapaneva patsiendi kogemusloo, jagab hoolduse- ja õenduse nippe, õpetab insulti ennetama, annab soovitusi taastusraviks ja füüsiliseks tegevuseks, pöörab tähelepanu vaimse tervise hoidmisele ja säilitamisele.

Seekordne seminar Mustamäe Tervisekeskuses, Ehitajate tee 27, Tallinnas, on suunatud eelkõige sotsiaal-ja tervisevaldkonna spetsialistidele, hooldus-ja tugipersonalile, samuti haigele ja lähedasele.

Foto: Eesti Insuldipatsientide Selts

Registreeruda saab: https://forms.gle/r9jQnuo3ZTCsqSZo7

Infot leiab www.insuldiselts.ee ja https://www.facebook.com/Insuldiselts

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles