Väikesaared said uued kiirabiautod

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter/Scanpix

Regionaalhaigla soetas riigihankega Eesti väikesaartele – Kihnule, Ruhnule, Pranglile ja Vormsile, neli uut kiirabiautot. Uued alarmsõidukid, Volkswagen Transporter väikebussid, ehitas eriotstarbeliseks ümber firma Profile Vehicles Baltic OÜ.

Regionaalhaigla kiirabikeskuse juhataja dr Lilian Läätse sõnul on regionaalhaigla alati toetanud elu edendamist ja meditsiiniabi tagamist oma regiooni kaugemates punktides.

«Juba 11 aastat oleme taganud kiirabiteenust Kihnus ning aastate jooksul on väikesaarte esmaabiandjate kogukonnaga liitunud ka Vormsi, Ruhnu ja Prangli,» selgitas dr Lääts ja lisas: «Täna said väikesaarte esmaabibrigaadid uued täisvarustuses kiirabiautod, mis on soetatud spetsiaalselt väikesaarte vajadusi silmas pidades.»

2021. aastal oli väikesaartel kokku 339 kutset, neist 104 korral transporditi patsient edasiseks raviks mandrile.

Väikesaartel on kiirabibrigaad kolmeliikmeline ja selle koosseisu kuuluvad kaks saarel asuvat liiget, kes on erakorralise meditsiini väljaõppe läbinud kohalikud aktiivsed elanikud ning osutavad tervisemurede korral abi kohapeal. Lisaks kuulub brigaadi koosseisu haiglas valves olev telemeditsiini arst, kes hindab patsiendi seisundit, diagnoosib ja määrab sobiva ravi telemeditsiiniliste vahendite abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles