Alates tänasest saavad riskirühmad Ülemiste keskuses gripi vastu tasuta vaktsineerida (1)

PM Tervis
Copy
Hoole vaktsineerimispunkt Ülemiste keskuses.
Hoole vaktsineerimispunkt Ülemiste keskuses. Foto: Hoole

Ülemiste keskuse ja tervishoiuteenuse osutaja Hoole OÜ koostöö jätkub kuni aasta lõpuni ning nüüd avaneb võimalus riskirühmadel end ka tasuta vaktsineerida hooajalise gripi vastu. Vaktsineerimispunkt asub teisel korrusel ja on avatud Lido restorani vahetus läheduses. 

Kuigi Covid-19 olukord Eestis on veel üsna leebe, siis panevad perearstid inimestele südamele, et ennetus vaktsineerimise või tõhustusdooside kaudu oleks mõistlik ja hoiaks ära raskema põdemise. Inimeste huvi vaktsineerimise vastu on püsiv ning oluline on seda jätkuvalt pakkuda seal, kus inimesed igapäevaselt liiguvad ja aega veedavad.

«Meie varasem kogemus on näidanud, et inimeste huvi oma tervise eest hoolt kanda suureneb järk-järgult. Kaubanduskeskusena oleme kindlasti huvitatud ühiskonna lahti hoidmisest ning meie rentnike ja klientide võimalikult heast käekäigust,» sõnas Ülemiste keskuse turunduse ja vastutustundliku ettevõtluse valdkonnajuht Tiia Nõmm. 

Majaplaan. Vaktsineerimispunkti asukoht.
Majaplaan. Vaktsineerimispunkti asukoht. Foto: Ülemiste keskus

Alates septembri keskpaigast pakub tervishoiuteenuse osutaja Hoole Covid-19 tõhustusdoose uute Omikron tüve sisaldavate vaktsiinidega ning endiselt on võimalus Covid-19 vastu ka esmakordselt vaktsineerida. Vaktsineerimine Covid-19 vastu on tasuta. 

Lisaks alustati oktoobri viimasest nädalast tasuta hooajalise gripi vastu vaktsineerimisega riskirühma kuuluvatele inimestele, kelleks on üle 60-aastased, rasedad, kuni 7-aastased lapsed ning gripi riskirühma kuuluvad alaealised.

Hoole juhatuse liige ning proviisor Kristiina Sepp lisas, et tuginedes teadusuuringute tulemustele, on samaaegne gripi ja Covid-19 vastu vaktsineerimine tõhus ja ohutu ning aitab turvaliselt vastu minna uuele viirushooajale.

«Samuti on meie senine kogemus näidanud, et 21 protsenti inimestest oma tervise eest samaaegse Covid-19 ja gripi vastu vaktsineerimisega hoolt ka kannab. Vaktsineerimine on eriti vajalik vanemaealistele, kroonilistele haigetele ja inimestele, kes puutuvad kokku riskirühma inimestega,» ütles Sepp. 

Covid-19 vastu vaktsineerimine ja iga-aastane gripisüst on kaks olulist viisi enda, oma lähedaste ja kogukonna kaitsmiseks. Vaktsineerimine toimub elavas järjekorras ning selleks ei pea aega ette broneerima. Rohkem infot www.hoole.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles