AVASTUS Linnud on tervendajad

PM Tervis
Copy
Tihane. Pilt on illustreeriv.
Tihane. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Londoni King's kolledži uue uuringu kohaselt on lindude nägemine või kuulmine seotud vaimse heaolu paranemisega, mis võib kesta kuni kaheksa tundi.

Vaimne heaolu paranes ka inimestel, kellel oli diagnoositud, mis näitab lindude potentsiaalset rolli vaimse tervise edendamisel.

Ajakirjas Scientific Reports avaldatud uuringus kasutati nutitelefoni rakendust Urban Mind, et koguda inimeste vaimse heaolu kohta reaalajas infot koos teadetega lindude nägemise või linnulaulu kuulmise kohta.

Uuringu peamine autor Ryan Hammoud ütles ülikooli teates: «Looduses viibimise kasulikkusest vaimsele tervisele on üha rohkem tõendeid ja me arvame intuitiivselt, et linnulaulu ja linnud aitaksid meie tuju tõsta. Siiski on vähe uurimusi, mis oleks reaalselt uurinud lindude mõju vaimsele tervisele reaalajas ja reaalses keskkonnas. Rakenduse Urban Mind abil oleme esimest korda näidanud otsest seost lindude nägemise või kuulmise ja positiivse meeleolu vahel. Loodame, et need tõendid võivad näidata, kui oluline on kaitsta ja pakkuda keskkondi, milles on linnud mitte ainult bioloogilise mitmekesisuse säilitamiseks, vaid ka meie vaimse tervise jaoks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles