EMO juht: kiirabivisiiditasu võiks olla 20 eurot (16)

PM Tervis
Copy
Märt Põlluveer
Märt Põlluveer Foto: Sander Ilvest

Kui Eestis soovitakse praeguse tervisesüsteemiga jätkata, ei ole pääsu EMO-sse pöördumise jõulisemast reguleerimisest, sealhulgas kiirabivisiiditasu kehtestamisest, ütles Viljandi haigla erakorralise meditsiini ja sisehaiguste kliiniku juhataja Märt Põlluveer Med24-s.

Põlluveer juhtis tähelepanu EMO tööga seotud kahele kitsaskohale. Tulenevalt personaliprobleemist antakse ta sõnul raskemas seisundis haigeid aina vähem kogenud meditsiinitöötajate hoole alla. «Teisena toon välja haigete kuhjumise EMOs. Kuhjaga toimetulekuks kasutatakse ebaratsionaalselt palju laboratoorseid analüüse ja radioloogilisi uuringuid. Kui Eestis soovitakse praeguse tervisesüsteemiga jätkata, ei ole pääsu jõulisemast EMOsse pöördumise reguleerimisest.»

Dr Põlluveer on juba varem pakkunud üheks lahenduseks, et kiirabivisiit võiks olla tasuline. 

«Eesti elatustaseme juures on ratsionaalne kiirabivisiiditasu 20 eurot,» täpsustas Põlluveer. Ta sõnul võiksid kuni 10-aastaste laste kiirabikutsed olla tasuta. Samuti võib arsti hinnangul haige hospitaliseerimise korral tasaarveldada kiirabikutsetasu nii haigla visiiditasu ja vajadusel ka voodipäevatasuga. «Need on tehnilised probleemid, kuid kiirabivisiiditasu kehtestamist pean paratamatuks. Juhul, kui ikka soovitakse, et erakorralist abi annab kogenud profesionaal, mitte üleväsinud ja ükskõikne töötaja,» ütles Põlluveer.

Kommentaarid (16)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles