Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Õllehumala ühendid võivad aidata kaitsta Alzheimeri tõve eest

Copy
Artikli foto
Foto: ACS Chem. Neurosci. 2022

Hiljutised uuringud näitavad, et humalaõitest ekstraheeritud kemikaalid võivad  pärssida  Alzheimeri tõve tekkega seotud amüloid-beetavalkude kokkukleepumist.

Õlu on üks vanimaid ja populaarsemaid jooke maailmas. Mõned inimesed armastavad ja teised vihkavad õlle maitsestamiseks kasutatava humala kibedat maitset. Kuid humalal võib olla ka ainulaadseid tervisega seotud omadusi. Ajakirjas ACS Chemical Neuroscience avaldatud hiljutised uuringud näitavad, et humalaõitest ekstraheeritud kemikaalid pärsivad laborikatsetes Alzheimeri tõvega seotud amüloid-beetavalkude kokkukleepumist.

Alzheimeri tõbi on kurnav neurodegeneratiivne haigus, mida sageli iseloomustab mälukaotus ja isiksuse muutused. Närvisüsteemi pöördumatu kahjustus tekib paraku enne, kui inimene isegi mõistab, et tal võib haigus olla. Seetõttu pakuvad järjest suuremat huvi ennetusstrateegiad ja ravimeetodid, millega saaks protsessi sekkuda enne sümptomite ilmnemist.

Tagasi üles