Sulo Tintse oma tervisest: mõtlesin, et olen varsti siitilmast läinud

PM Tervis
Copy
Laulja Sulo Tintse.
Laulja Sulo Tintse. Foto: Erakogu/Edyth Raamat

Muusik Sulo Tintse käis meeste tervise kuul tervist kontrollimas. Ta nentis, et tundis kõige enam hirmu südame pärast, sest aeg-ajalt jätvat see lööke vahele. «See tõesti alati ehmatas mind väga. Mõtlesin tihti, et varsti olen siitilmast läinud.»

Pärast arsti konsultatsiooni vabanes 41-aastane Tintse murest, mida põhjustas talle süda, vahendab City tervisekliiniku blogi.

«Ütlen ausalt, kuna minu viimasest terviseuuringust oli möödunud neli aastat, siis olin endale peas väga palju hirmsaid diagnoose pannud,» tunnistas ta. Ta lisas, et selleks andsid hoogu juurde ka viimasel ajal meediast läbi käinud sõprade tervisemured ning tema enda suurenenud kehakaal. «Minu stabiilsest 85 kilost on vale toitumise tõttu saanud 100 kilogrammi. Tunnen juba viimased kolm kuud, et seda on liiga palju.» Tintse nentis, et selle on põhjustanud tema ebatervislik toitumine, mille sarnast ta ei soovita kellelegi. «Söön hommikuti ja siis ülejäänud päeva toimetan sedasi ringi, et toit ei tule meeldegi enne kui juba õhtu käes. Siis söön nii palju, et pärast lausa raske olla.»

Tintse on ka varem kehakaaluga hädas olnud, aga viisi, kuidas ta siis ülekilodega võitles, ei soovita ta samuti kellelegi. «Ma proovisin ühte populaarset dieeti, mis mu tervisele üldse hea ei olnud. Kaal kukkus küll ruttu, aga tagantjärgi ütleks, et kõht oli koguaeg tühi,» meenutas ta.  

Tintse hinnangul peaksid mehed end tervisliku seisundiga kurssi viima. «Te saate nii palju pingeid endal sellega maha. Stress teeb ju samamoodi haigeks, ärge laske sellel süveneda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles