Ratas: kiirabivisiidi tasuliseks muutmine on täiesti lubamatu (3)

BNS
Copy
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Elmo Riig

Riigikogu ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas peab viimastel päevadel meedias juttu olnud kiirabivisiidi tasuliseks muutmist täiesti lubamatuks.

Ettepaneku kiirabivisiidi tasuliseks muutmiseks esitas Viljandi haigla erakorralise meditsiini ja sisehaiguste kliiniku juhataja Märt Põlluveer, kelle sõnul võiks kiirabivisiiditasu olla 20 eurot. «Ma ei pea seda mitte mingil juhul õigeks, et hakkame looma olukorda, kus inimesed kardavad helistada kiirabisse, sest tal ei ole piisavalt raha. 20 eurot on ikkagi väga suur raha,» kirjutas Ratas sotsiaalmeedias.

Eesti kiirabi süsteem peab tema sõnul olema patsiendisõbralik, mis tähendab ka, et erakorraline meditsiin peab olema kättesaadav 24/7. «Kiirabiarstid töötavad väga kõrgel tasemel ja päästavad igapäevaselt meie kallite kaasmaalaste elusid, mille üle oleme väga tänulikud, kuid me ei saa diskrimineerida seda, et keda päästetakse,» märkis Ratas.

Ta leiab, et kõikidel Eestimaa inimestel peab säilima kindlustunne helistada tervisemure korral häirekeskuse hädaabi numbrile 112. «Need kiired sekundid päästavad sageli inimeste elusid. 20 eurot ei saa olla kuidagi elu hind. Kui inimene ei helista kiirabisse tõsise tervisemure korral, et hoida raha kokku, võib tulemus olla fataalne. Sellist Eestit ma ei toeta,» tähendas Ratas.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles